Ivo Pospíšil
30. října 2012 • 10:39

Ninja Veselý jde do druhého roku v NBA. Podívejte, jak zářil v minulém roce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Při své premiéře v NBA nezklamal. Teď bude muset český basketbalista Jan Veselý na své reputaci stavět dál. Nočním zápasem v Clevelandu vstoupí v zámoří do své druhé (a tentokrát kompletní) sezony a vedle efektních smečí se od něj čekají nové věci. Podívejte se, jak nejvýše draftovaný Čech v historii zářil v minulém roce.



Amerika poznala, proč se Janu Veselému říká dunking ninja – smečující ninja. A ode dneška si bude moci jeho umění vychutnávat znovu. Český basketbalista stojí na prahu druhé sezony v NBA.

Washington Wizards zahajuje od dnešní půlnoci sezonu zápasem na palubovce Clevelandu.

„Je to pro něj velmi důležitý rok. Už ví, co ho tam čeká a bude podroben i většímu tlaku,“ říká bývalý reprezentační kouč Michal Ježdík.

Už to nebude o aklimatizaci, teď se od něj budou čekat stabilní výkony, díky nimž by měl zabojovat i o stálé místo v základní sestavě. A kouč Randy Wittman tlačí i na zlepšení jeho střelby z dálky. Toho, co bylo v minulých letech spíše slabinou.

„Makal jsem na tom celé léto a snad jsem se zlepšil,“ hlásí však ze zámoří český basketbalista.

Kvůli sehrání s týmem se dokonce neúčastnil ani reprezentační kvalifikace na ME 2013.

Chtěl být připraven a stoupající formu potvrdil i v posledním přípravném zápase na hřišti San Antonia, kde se stal se třinácti body nejlepším střelcem týmu.

Nastává jedna z jeho nejdůležitějších sezon v kariéře a Veselý už v noci z úterý na středu může ukázat, že očekávání splní.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud