Ivo Pospíšil
21. listopadu 2018 • 08:55

Kouč Wizards prozřel a slíbil: Satoranskému musíme najít víc minut

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Může se stát jejich průvodcem ven z krize. Faktorem X. A teď jim i pomohl prozřít. „Byl jsem pomalý, ale teď už to vím. Musím mu najít více minut,“ prohlásil trenér Scott Brooks po nočním zápase Washingtonu Wizards na adresu Tomáše Satoranského, který 13 body a 7 doskoky pomohl k parádnímu obratu a vítězství 125:118. Že by zasvítilo světlo na konci tunelu?



Byl to jeho velký večer uprostřed krize, v které se basketbalisté Washington Wizards utápěli. Ještě v polovině zápasu ztrácel doma s LA Clippers 53:74, domácí aréna nespokojeně vřela, vše se schylovalo k dvanácté porážce v sezoně a i spolukomentátor ESPN Paul Pierce pronesl:

„Myslím, že to už nestáhnou, je čas to ve Washingtonu odpískat.“

Říká se mu The Truth. Pravda. Tentokrát se ale mýlil

Co se pak stalo, byl malý zázrak. A jedním z jeho hlavních strůjců byl Tomáš Satoranský, který svými 13 body, 7 doskoky, a 3 asistencemi pomohl řídit velkolepý obrat, na jehož konci bylo vítězství 125:118. A euforie.

Hodně euforie…

„Ta jeho překypující vášeň. Dlouhou dobu jsem mu hledal minuty, ale teď jsem je našel. Nezajímá mě nic dalšího. Budu mu dál hledat další prostor. Jsem trochu pomalý a trvalo mi patnáct zápasů, než jsem to pochopil. Dostal šanci a ukázal, že by měl hrát víc. A bude,“ soukal ze sebe na tiskové konferenci kouč Scott Brooks.

Zaslouženě. V minulosti dával prostor Trey Burkeovi, v minulém play off zase Ty Lawsonovi a na začátku sezony zase více preferoval Austina Riverse. Jenže nyní se zdá, že i on získal rozhodující argument, aby dával českému rozehrávači větší šanci.

V polovině druhé části nejprve držel tým dobrou obranou i šňůrou sedmi bodl a ve třetí části zase dobře spolupracoval s Johnem Wallem, který nasázel třicet bodů. Celkem odehrál 24 minut, což bylo nejvíce v sezoně.

„Je to zabiják, i když to o něm mnoho lidí neví. Dost lidí ho dostatečně nerespektuje, protože je Evropan, ale oni ho neznají. On tuhle hru ovšem umí,“ připojil se tak s chválou i Beal.

Ve chvíli, kdy se Wizards nachází spíše v dolní polovině tabulky a ještě před zápasem jasně ventilovali, že všichni jejich hráči jsou k dispozici pro trejd (včetně hvězdných Walla a Bradleyho Beala), může být Satoranský právě boostem, který může pomoci najít cestu z krize ven. „Jak jsem řekl, jsem trochu pomalejší, ale teď už to vím. Musím mu najít více minut,“ zopakoval proto Brooks.

Lepší nakonec pozdě, než nikdy… Další utkání čeká Wizards v noci z pátku na sobotu na hřišti silného Toronta Raptors.

Tomáš Satoranský pozoruje skórujícího Lou Williamse z Los Angeles
Tomáš Satoranský pozoruje skórujícího Lou Williamse z Los Angeles

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud