14. ledna 2019 • 07:40

Satoranskému se nedařila střelba, Washington prohrál po prodloužení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Washingtonu byli blízko tomu, aby ve dvou dnech porazili oba aktuálně nejlepší týmy NBA. S lídrem soutěže Torontem však nakonec prohráli 138:140 po druhém prodloužení. Český reprezentant Tomáš Satoranský tentokrát statisticky nenavázal na páteční nejlepší výkon v kariéře a za 36 minut zaznamenal čtyři body, sedm doskoků, dvě asistence a dva zisky. Trefil jen dvě ze 13 střel.



Toronto v úvodu utkání dominovalo a už v první čtvrtině získalo náskok 19 bodů. Nechytila se totiž celá základní pětka Wizards včetně Satoranského, který minul svých šest úvodních střel a první koš dal až ve třetí čtvrtině.

Dlouho se hledal i Bradley Beal a proměnil jen čtyři z úvodních 17 střel. V poslední čtvrtině se ale rozstřílel a 21 body za čtvrtinu táhl tým ke smazání manka 23 bodů. Dvacet vteřin před koncem pak srovnal na 124:124. A když oba týmy nevyužily šanci na rozhodující střelu, šlo se do prodloužení.

Český basketbalista Tomáš Satoranský se snaží blokovat střelu v zápase NBA mezi Washingtonem a Torontem
Český basketbalista Tomáš Satoranský se snaží blokovat střelu v zápase NBA mezi Washingtonem a Torontem

V něm Satoranský důležitým útočným doskokem a asistencí na volnou trojku Otty Portera udržel tým ve hře a Beal pak sedm vteřin před koncem opět srovnal. Ve druhém prodloužení byl Satoranský hodně aktivní, dal druhý koš v zápase a především předváděl velmi dobrou obranu. Jenže 15 vteřin před koncem dal zkušený Serge Ibaka klíčovou trojku a Toronto už výhru ubránilo.

Beal nakonec nasbíral 43 bodů, 10 doskoků a 15 asistencí a dosáhl tak na druhý triple double v sezoně. Trevoru Arizovi k němu chyběl jediný doskok. Toronto táhl 41 body Kawhi Leonard. Wizards 19 trojkami znovu vylepšili páteční klubový rekord.

Pro Washington šlo o poslední utkání před odletem do Londýna, kde se Wizards ve čtvrtek utkají s New Yorkem. Ten dnes prohrál 105:108 s Philadelphií, když v zápase ani jednou nevedl.

Nováček Kevin Knox dal za Knicks 31 bodů, Sixers táhly tradiční opory. Joel Embiid dal 26 bodů, Ben Simmons 20 bodů a vylepšil si osobní rekord na 22 doskoků. K tomu přidal devět asistencí a těsně mu unikl triple double.

Hvězdný LeBron James stále zůstává na marodce, a tak musel jen sledovat souboj svého bývalého klubu Clevelandu na hřišti aktuálního zaměstnavatele Los Angeles Lakers. A Cavaliers dokázali jeho absenci využít k výhře 101:95, čím ukončili šňůru 12 porážek. Nadále jsou ale nejhorším týmem sezony.

Cleveland vedl v podstatě celý zápas, nejvíce o 15 bodů. Těžil z kolektivního výkonu celé základní pětky. Nejlepším střelcem byl s 20 body turecký reprezentant Cedi Osman, Lakers táhl s 29 body Kyle Kuzma.

Střeleckou hvězdou večera byl Stephen Curry, který jedenácti trojkami a 48 body nasměroval Golden State k výhře 119:114 nad Dallasem. Ten vedl i díky 26 bodům slovinského nováčka Luky Dončiče dvě minuty před koncem 114:112, ale Curry dal závěrečných sedm bodů a rozhodl o výhře favorita.

Warriors nicméně zůstali v Západní konferenci na druhém místě za Denverem, který napravil sobotní porážku a doma zdolal Portland 116:113 hlavně díky 40 bodům Nikoly Jokiče. Srbský pivot tak zaostal o jediný bod za osobním rekordem.

Naopak ani 38 bodů, devět doskoků a 12 asistencí Jamese Hardena neodvrátilo porážku Houstonu 109:116 s Orlandem. Harden totiž potřeboval 32 střel, jelikož zpoza trojky trefil jediný ze 17 pokusů. Vyrovnal tak rekord NBA Damona Stoudamirea z roku 2005 v počtu neproměněných trojek za zápas. Patnáct bodů dal Harden z trestných hodů.

Do sestavy Milwaukee se vrátil klíčový hráč Giannis Antetokounmpo a 33 body pomohl k výhře 133:114 v Atlantě. Bucks tak nadále drží kontakt s lídrem Východu Torontem, který již v neděli odpoledne zdolal Washington 140:138 po druhém prodloužení.

"Byl to skvělý zápas a oba týmy nechaly na hřišti všechno. I přes prohru můžeme odcházet s pocitem, že jsme pro výhru udělali všechno, jen to prostě nevyšlo. Mrzí to, ale dokázali jsme se vyrovnat nejlepšímu týmu. Pokud budeme hrát takhle, tak máme před sebou velmi dobré zápasy," řekl kouč Washingtonu Scott Brooks.

Výsledky:

Atlanta - Milwaukee 114:133, Dallas - Golden State 114:119, Denver - Portland 116:113, LA Lakers - Cleveland 95:101, New York - Philadelphia 105:108, Orlando - Houston 116:109, Washington - Toronto 138:140 po druhém prodl. (za domácí Satoranský 4 body, 7 doskoků, 2 asistence).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud