14. března 2019 • 09:25

ČR chce v roce 2021 hostit ME basketbalistů. Jasno bude do podzimu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká basketbalová federace podala oficiální kandidaturu na pořádání jedné ze čtyř základních skupin mistrovství Evropy mužů v roce 2021. O přidělení šampionátu bude rozhodovat nový výbor Mezinárodní basketbalové federace FIBA, který bude zvolen v květnu. O pořadatelích by mělo být jasno nejpozději do podzimu, kdy odstartuje kvalifikace.



"Včera jsme oficiálně odeslali kandidaturu," uvedl v tiskové zprávě generální sekretář ČBF Michal Konečný. "Zájem deklarovalo 13 národních federací. Uvidíme, zda všechny podají oficiální kandidaturu," dodal. Uzávěrka pro podání kandidatur je v pátek.

ČBF chce v pražské O2 areně hostit jednu ze čtyř základních skupin. ME basketbalistů se v Československu zatím konalo jen v letech 1947 a 1981. Od roku 2015, kdy se měl turnaj uskutečnit na Ukrajině, se o pořadatelství dělí čtyři země. Původně šlo jen o provizorní řešení, formát se ale osvědčil a FIBA ho chce držet i nadále.

"Naše šance na pořadatelství se nyní jen těžko odhadují. Věřím ale, že naší výhodou je zkušený tým pořadatelů, který byl ze strany FIBA chválen po každé velké mezinárodní akci, kterých jsme od roku 2010 uspořádali již několik," připomněl Konečný, že ČR mimo jiné před devíti lety hostila mistrovství světa basketbalistek a v roce 2017 i evropský šampionát žen.

Pořádání šampionátu by pro český basketbal bylo dalším velkým úspěchem. Mužská reprezentace se totiž po 37 letech kvalifikovala na mistrovství světa, které se uskuteční na začátku září v Číně. Soupeře pro základní skupinu se Češi dozví při sobotním losu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud