21. dubna 2019 • 10:08

Milwaukee a Houston vyhrály i třetí zápasy, po postupu sahají i Sixers

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Houstonu a Milwaukee jsou zatím v play off NBA stoprocentní a vyhráli i potřetí. Rockets porazili 104:101 Utah i přes nepovedený výkon Jamese Hardena, Bucks zdolali Detroit 119:103. Jediná výhra dělí od postupu také Philadelphii, která vydřela vítězství 112:108 a vede v sérii s Brooklynem 3:1. Naopak série mezi Denverem a San Antoniem je vyrovnaná 2:2.



Harden se v dresu Houstonu trápil. Minul prvních 15 střel a za celý zápas trefil jen tři z dvaceti pokusů, ale proměnil klíčovou trojku minutu před koncem, která dala Rockets náskok čtyř bodů do koncovky. Zásluhou trestných hodů byl nakonec Harden přeci jen nejlepším střelcem svého týmu s 22 body. K tomu přidal deset asistencí. Utahu nepomohlo ani 34 bodů Donovana Mitchella.

Drama se v sobotu odehrálo i v Brooklynu. Domácí tým byl blízko srovnání série se Sixers, ale dobře rozehraný zápas, ve kterém většinu času těsně vedl, nedotáhl. V koncovce se vedení neustále přelévalo a ještě 20 vteřin před koncem vedli Nets, pak ale dal trojku ze strany Mike Scott a jako náhradník zajistil Philadelphii důležitou výhru.

Asistoval mu přitom Joel Embiid, který byl s 31 body, 16 doskoky a sedmi asistencemi klíčovou postavou utkání. Především ve čtvrté čtvrtině osmi body v řadě smazal sedmibodové vedení Brooklynu. Embiid tak prožil úspěšný návrat po minulé absenci zaviněné bolestí kolena.

Milwaukee si celkem snadno poradilo s Detroitem, přestože se hvězda Bucks Janis Adetokunbo potýkala s fauly. Za 28 minut dal hvězdný Řek 14 bodů a 10 doskoků. Dalších šest jeho spoluhráčů se dostalo na dvouciferný počet bodů a vyvážili tak výkon detroitského Blakea Griffina, který se vrátil po zranění a zaznamenal 27 bodů.

"Na tomhle se snažíme pracovat celou sezonu. Náš tým to není jen Janis. Je to samozřejmě skvělý hráč, ale snažíme se hrát jako tým a máme více hráčů, kteří jsou dobří," řekl trenér Milwaukee Mike Budenholzer.

Nejvyrovnanější je série mezi Denverem a San Antoniem. Spurs mohli doma udělat výrazný krok k postupu, když po první čtvrtině vedli o 12 bodů, ale Nuggets zabrali, do poločasu srovnali a ve druhé půli San Antonio přehráli. Zvítězili 117:103 hlavně zásluhou Nikoly Jokiče, který měl 29 bodů a 12 doskoků.

1. kolo play off NBA:

Východní konference:

Detroit - Milwaukee 103:119, stav série 0:3; Brooklyn - Philadelphia 108:112, stav série 1:3.

Západní konference:

Utah - Houston 101:104, stav série 0:3; San Antonio - Denver 103:117, stav série 2:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud