28. července 2008 • 16:21

Soupeřem Nymburka bude Bilbao

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Soupeřem basketbalistů mistrovského Nymburku v Eurocupu nebude Girona, která se potýká s finančními problémy, ale jiný španělský klub Iurbentia Bilbao.



Finalista uplynulého ročníku Poháru ULEB má podle dnešní informace agentury EFE velké finanční problémy a odhlásil seniorský tým jak z evropské soutěže, tak z domácí ligy.

V uplynulých letech přitom Girona patřila k nejúspěšnějším celkům kontinentu. V roce 2007 vyhrála třetí nejprestižnější soutěž Pohár FIBA, letos ve finále Poháru ULEB nestačila na Badalonu s Lubošem Bartoněm.

V následující sezoně tak Girona přihlásí do mistrovských soutěží pouze své mládežnické týmy.

Bilbao si zahraje v evropských pohárech poprvé ve své krátké historii. Klub, jenž vznikl v roce 2000, skončil v uplynulé sezoně ve Španělsku na šestém místě.

Baskové původně měli startovat v předkole soutěže, ale problémy Girony je katapultovaly do hlavní fáze. Místo Bilbaa bude v předkole startovat Sevilla.

Vedle Bilbaa se Nymburk ve skupině H utká se srbským Vršacem a s týmem postupujícím z kvalifikace. V ní se poměří černohorská Budučnost Podgorica s lepším z dvojice Galatasaray Istanbul a Šiauliai z Litvy.

Články odjinud


Články odjinud