27. dubna 2010 • 08:10

Basketbalisté Orlanda slaví postup do druhého kola

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Orlanda postoupili do druhého kola play off NBA, když zdolali Charlotte i ve čtvrtém zápase, tentokrát na palubovce Bobcats 99:90. Všechny ostatní série úvodního kola ještě pokračují, všichni favorité s výjimkou Orlanda už alespoň jednou zaváhali.



Taktický plán Charlotte maximálně znepříjemnit hru pivotovi Dwightu Howardovi opět vyšel a nejlépe bránící hráč soutěže se znovu vyfauloval. "Kdybyste mi řekli, že nebude mít v průměru Howard ani 30 minut a stejně vyhrajeme 4:0, tak bych vám odpověděl, že to není možné," prohlásil kouč Orlanda Stan Van Gundy.

Hráči Magic však opět ukázali všestrannost týmu a svého soupeře ničili tentokrát úspěšností trojek. Těch dali celkem 13 a v celé sérii úctyhodných 45.
Basketbalisté Atlanty druhou prohrou na palubovce Milwaukee 104:111 opět potvrdili, že jsou mužstvem dvou tváří. V play off za poslední tři roky vyhráli jediný zápas venku a série se za stavu 2:2 opět stěhuje do Atlanty.

Těžké chvilky zažívali hráči Hawks už po předzápasovém tréninku, kdy cestou na hotel do jejich autobusu narazilo osobní auto. Všichni členové týmu zůstali nezraněni, museli ale pro zbytek cesty využít taxíky.

V samotném zápase se blýskl domácí nováček Brandon Jennings. Dvacetiletý rozehrávač zaznamenal 23 bodů, navíc přidal šest asistencí.

Jedinou výhru od postupu je Phoenix, který přehrál Portland 107:88 a ujal se vedení 3:2 na zápasy. Dařilo se především náhradníkům Channingu Fryeovi a Jaredu Dudleymu, kteří nasbírali dohromady 39 bodů. Frye ještě loni vysedával právě na lavičce Portlandu, v této sezoně už je nejlepším střelcem trojek v týmu Suns.

1. kolo play off NBA:

Východní konference - 4. zápas:

Charlotte - Orlando 90:99
(konečný stav série 0:4),

Milwaukee - Atlanta 111:104
(stav série 2:2).

Západní konference - 5. zápas:

Phoenix - Portland 107:88
(stav série 3:2).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud