15. července 2014 • 11:34

Drsná Tour už zkosila i Contadora. Kdo odpadl a kdo má šanci na titul?

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na letošní Tour de France nebudou favorité vzpomínat zrovna v dobrém. Už od úvodní etapy je následovaly nepříjemné pády. Po odjetých deseti etapách jsou ze hry hned tři favorité, kteří se museli podrobit operaci. Kdo má vůbec šanci letošní ročník prestižního cyklistického závodu vyhrát? 



Mark Cavendish - zraněn v 1. etapě

Prvním smolařem letošního ročníku Tour de France se stal britský cyklista Mark Cavendish. Ten se zranil už v úvodní etapě. Podle vyšetření má v ramenu utržené vazy ve spojení kloub klíční kosti a lopatky. Musel se podrobit operaci a rekonvalescence bude trvat až šest týdnů.

VIDEO: Ošklivý pád Cavendishe před cílem:

Andy Schleck - zraněn ve 3. etapě

Svou smůlu si vybral také bývalý šampion Tour Andy Schleck. Pro toho po pádu ve třetí etapě zřejmě předčasně skončila sezona. Podle stáje Trek si totiž v pravém koleni utrhl postranní i zkřížený vaz, praskl mu i meniskus. Už se podrobil operaci. Přestože nebyl vítěz z roku 2010 považován za favorita, měl podpořit svého bratra Fränka.

Chris Froome - zraněn v 5. etapě

Vítěz minulého ročníku nejprestižnějšího cyklistického závodu ve Francii svůj titul neobhájí. Cyklista ze stáje Sky měl letos neuvěřitelnou smůlu. Upadl už ve čtvrté etapě, kde se ošklivě odřel a narazil si zápěstí. Do páté etapy sice nastoupil, ale na mokrém povrchu upadl hned dvakrát a závod vzdal. Rentgen poté potvrdil špatnou zprávu - Froome si zlomil obě ruce a čeká ho několikatýdenní pauza.

VIDEO: Ošklivý pád Froomea ve 4. etapě:

Alberto Contador - zraněn v 10. etapě

Zatím posledním a zároveň jedním z hlavních favoritů, kteří byli nuceni předčasně odstoupit ze závodu, byl dvojnásobný šampion závodu Alberto Contador. Ten při sjezdu v desáté etapě tvrdě upadl a zlomil si holenní kost. Stejně jako u předchozích zraněních se ani Contador nevyhne operaci. Délka rekonvalescence zatím není jasná.

VIDEO: Contador po ošetření ještě zkoušel pokračovat:

Vincenzo Nibali - největší favorit

Největším aspirantem na výhru je po krachu ostatních favoritů italský cyklista Vincenzo Nibali. Jezdec stáje Astana Pro Team přišel o žlutý trikot zatím jen v jedné etapě, kde ho musel odevzdat Tony Gallopinovi. V desáté už si ho však vybojoval zpátky. V celkovém žebříčku má náskok 2:23 minuty a je považován za největšího favorita.

Kdo může ještě zahrozit?

Za ním je Australan Richie Porte ze Sky, třetím Španěl Alejandro Valverde Belmonte, který má letos skvělou formu. Svých pronásledovatelů si je dobře vědom i vedoucí cyklista Nibali: "Budu se snažit udržet žlutý trikot, ale moc dobře vím o Portovi a Valverdem. Musím zvládnout svou výhodu."

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud