22. července 2009 • 10:54

Královská etapa: Nezklamu, věří Kreuziger

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sice jen 169,5 kilometrů dlouhá, ale o to náročnější. Cyklisty čeká ve středu na Tour de France královská etapa, při které budou muset vyšplhat na pět alpských vrcholků. A česká naděje Roman Kreuziger věří, že bude opět mezi nejlepšími.



V šestnácté etapě se závodník stáje Liquigas v brutálním stoupání na Col du Petit Saint Bernard dokázal dotáhnout na unikající skupinky Contadora i Armstronga a v celkovém pořadí se posunul už na dvanáctou příčku. Na vysněnou první desítku tak nyní ztrácí pouze jednačtyřicet vteřin.

„Jsem spokojen. Po dni volna se většinou necítím úplně v pohodě, mám trošku problémy se změnou rytmu. Mám radost, že jsem si v posledním kopci dojel tu skupinu," prohlásil na svém webu Kreuziger.

Alberto Contador se po 16. etapě Tour de France opět obléká do žlutého trikotu
Alberto Contador se po 16. etapě Tour de France opět obléká do žlutého trikotu

Ve stoupání na horu Sv. Bernarda se prý ztráty neobával, i když mu poodjeli všichni hlavní favorité. „Byl jsem klidný. Jel jsem si svým rovnoměrným tempem. Nejdřív se z té naší skupinky zvedl Armstrong, pak Kirchen a já si to dojel se Sastrem," prozradil.

V královské alpské etapě čeká Roman Kreuziger dramatický průběh. „Jediný, kdo tady může atakovat Astanu, je Saxo Bank. Tak předpokládám, že budou Schleckové řádit. Ale i my chceme zajet co nejlíp," prohlašuje. „Věřím, že zítra to bude ještě lepší než dnes a nezklamu," dodal třiadvacetiletý Čech.

Z dvanáctého místa nyní ztrácí na desátého Vande Veldeho 41 vteřin. „Poměrně si na to věřím. Rozhodne zítřek, časovka a klíčová bude i sobota na Mont Ventoux," přiznal jezdec italské stáje Liquigas.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud