23. října 2020 • 18:29

Rovinku na Vueltě vyhrál Ir Bennett, Štybar ve stejném čase na 22. místě

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrtou etapu cyklistické Vuelty vyhrál irský závodník Sam Bennett, jeho týmový kolega ze stáje Deceuninck-Quick Step Zdeněk Štybar dojel ve stejném čase dvaadvacátý. Druhý český zástupce Jan Hirt (CCC) obsadil 119. místo z mankem 42 sekund. Celkově dál vede Slovinec Primož Roglič.



Po náročném úvodu závěrečné Grand Tour, kdy peloton během tří kopcovitých etap urazil více než 490 kilometrů, byla tentokrát na pořadu rovinatá etapa. Na téměř 192 kilometrech se rozhodlo až v závěrečném spurtu, poté co předchozí útoky přišly vniveč.

Sprinterské kvality tak mohl potvrdit třicetiletý Bennett, který dokázal na posledních metrech předstihnout Belgičana Jaspera Philipsena a připsal si při druhém startu na Vueltě po dvou loňských prvenstvích třetí etapový vavřín v kariéře. Celkem to pro něho byla osmá vyhraná etapa na závodech Grand Tours. Na pódiu je doplnil třetí Ital Jakub Mareczko.

Bennett vyzdvihl, jak moc mu k triumfu dopomohli parťáci z týmu, jehož barvy hájí po celou dosavadní kariéru na silnici i Štybar. "Kluci odvedli naprosto skvělou práci, jeli vážně perfektně. Byli jsme tam pohromadě vždy, když bylo potřeba, možná ještě o něco častěji. Philipsen pak vystartoval a já už ani nemyslel, že ho doženu, ale dokázal jsem pořád víc a víc zrychlovat a povedlo se to," popsal rodák z Belgie Bennett.

Obhájce prvenství Roglič si situaci na trati s přehledem pohlídal a dojel těsně před Štybarem devatenáctý. Celkovému pořadí nadále vévodí o pět sekund před jiným irským závodníkem Danielem Martinem, jenž vyhrál čtvrteční třetí etapu. Třetí je o dalších osm vteřin zpět Ekvádorec Richard Carapaz.

"Docela dost foukalo, často do zad, takže se jelo opravdu rychle. V některých chvílích to bylo docela nervózní, zejména během posledních dvaceti kilometrů, které byly super rychlé a místy trochu děsivé. Naštěstí všechno proběhlo v pořádku, tým mě dobře ochránil a přede mnou je další den v červeném trikotu," pochvaloval si Roglič.

Sobotní 5. etapa na trase Huesca - Sabiňánigo bude znovu z kategorie kopcovitých. Na peloton čeká porce takřka 185 kilometrů.

Výsledky cyklistického závodu Vuelta

Cyklistický etapový závod Vuelta - 4. etapa (Numancia - Ejea de los Caballeros, 190 km)

1. Bennett (Ir./Deceuninck-Quick Step) 3:53:29
2. Philipsen (Belg./SAE Team Emirates)
3. Mareczko (It./CCC)
4. Ackermann (Něm./Bora-hansgrohe)
5. Thijssen (Belg./Lotto-Soudal)
6. Moschetti (It./Trek-Segafredo)
7. Kanter (Něm./Sunweb)
8. Räim (Est./Israel Start-Up Nation)
9. Morin (Fr./Cofidis)
10. Cort (Dán./EF Pro Cycling)
...22. Štybar (ČR/Deceuninck-Quick Step) všichni stejný čas
119. Hirt (ČR/CCC) -42

Průběžné pořadí

1. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) 16:30:53
2. Martin (Ir./Israel Start-Up Nation) -5
3. Carapaz (Ekv./Ineos Grenadiers) -13
4. Mas (Šp./Movistar) -32
5. Carthy (Brit./EF Pro Cycling) -38
6. Kuss (USA/Jumbo-Visma) -44
7. Grossschartner (Rak./Bora-hansgrohe) -1:17
8. Chaves (Kol./Mitchelton-Scott) -1:29
9. Soler (Šp./Movistar) -1:55
10. Bennett (N. Zél./Jumbo-Visma) -1:57
...43. Hirt -24:32
101. Štybar -42:08

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud