26. srpna 2021 • 18:40

Kopcovitou etapu vyhrál Nielsen, v červeném trikotu stále Eiking

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dánský cyklista Magnus Cort Nielsen vyhrál na Vueltě v závěrečném hromadném dojezdu kopcovitou 12. etapu a připsal si druhé letošní prvenství. Průběžné vedení udržel Nor Odd Christian Eiking, před druhým Francouzem Guillaumem Martinem má téměř minutový náskok.



I po dvou náročných stoupáních a dvou dlouhých sjezdech dorazila po 175 kilometrech do cíle v Córdobě skupina hlavních favoritů na celkové prvenství pohromadě. Ve spurtu měl překvapivě nejvíc sil Cort Nielsen, druhý dojel Ital Andrea Bagioli a třetí favorizovaný Australan Michael Matthews.

Osmadvacetiletý Cort Nielsen útočil na etapové vítězství i ve středu, avšak pár metrů před cílem byl jeho dlouhý únik zlikvidován. O den později už stejně jako v šesté etapě uspěl, celkově se na Vueltě radoval popáté.

„Prvních pár hodin jsem se držel vzadu, zatímco se bojovalo v únicích. Ačkoli jsem po včerejšku trochu cítil nohy, zvládnul jsem nějak přejet oba kopce. V závěrečném spurtu mi Jens Keukeleire připravil skvělou pozici, tak jsem to zkusil, i když tam byla řada rychlých závodníků,“ řekl Cort Nielsen.

Primož Roglič ovládl 11. etapu Vuelty
Primož Roglič ovládl 11. etapu Vuelty

V elitní desítce průběžného pořadí nedošlo k žádné změně, přestože třetí Slovinec Primoř Roglič se znovu přimotal k hromadnému pádu. Ztrátu však brzy dojel a dál může živit naděje na třetí titul na Vueltě za sebou. Za Eikingem zaostává o necelé dvě minuty.

Z trojice českých jezdců si nejlépe vedl Jan Hirt, jenž dojel se ztrátou 20 sekund na vítěze a posunul se průběžně na 69. místo. Josef Černý a Zdeněk Štybar znovu nabrali větší manko a celkově jsou až ve druhé stovce. V pátek je na programu rovinatá etapa, která měří přes 203 kilometrů.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud