15. února 2022 • 15:48

Skvělý Hirt ovládl závod Kolem Ománu: Zase jsem objevil lásku k cyklistice

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cyklista Jan Hirt uhájil v poslední šesté etapě vedení v závodu Kolem Ománu a po více než pěti letech slaví druhý celkový triumf v kariéře. Díky úniku v pondělní královské etapě měl v čele minutový náskok, který po hromadném dojezdu dnes udržel. Spurt patřil Kolumbijci Fernandu Gaviriovi, Hirt obsadil bez časové ztráty 27. místo.



Jednatřicetiletý člen belgického týmu Intermarché-Wanty-Gobert v létě 2016 celkově ovládl závod Kolem Rakouska. Tehdy si také připsal etapové prvenství. Druhý za českým jezdcem skončil v Ománu v závodu druhé nejvyšší kategorie po World Tour Ital Fausto Masnada, dalších 16 sekund ztratil bývalý mistr světa Portugalec Rui Costa.

„Včera (v pondělí) to byl úžasný pocit, když jsem mohl poprvé po šesti letech zase vyhodit ruce do vzduchu. Vyhrát celkové pořadí je skvělý bonus. Jsem týmovým kolegům vděčný za pomoc. Celý týden jsme závodili společně a nepanikařili jsme, když se nás dneska soupeři snažili překvapit útoky,“ uvedl spokojený Hirt na webu stáje. „Jsem v životní formě a v Intermarché-Wanty-Gobert jsem znovu objevil lásku k cyklistice,“ dodal.

V pondělí Hirt rozhodl v závěrečném dvoukilometrovém stoupání v pohoří Džebel Achdar. Dnešní poslední etapa byla převážně rovinatá s délkou 135,5 kilometru a v jejím závěru Hirt odrazil všechny útoky soupeřů. V bodovací soutěži obsadil třetí místo, vyhrál ji Gaviria.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud