Romana Barboříková
22. září 2022 • 09:40

Nizozemští smolaři na MS: drsný karambol i útoky rozzuřeného ptáka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tolik smůly v jednom závodu! A to v časovce smíšených družstev patřili Nizozemci k jedněm z největších favoritů. Za jejich až pátým místem na mistrovství světa stála hned dvojnásobná smůla Baukeho Mollemy a děsivý pád ženské hvězdy Annemiek van Vleutenové.



V úterý se Bauke Mollema přidal k těm, kteří na vlastní kůži v australském Wollongongu zakusili útok rozzuřené straky. Podle videa na sociálních sítích to pro něj byl velký zážitek.

To nemohl tušit, že v následujících 24 hodinách se mu přihodí něco podobného. A ještě něco navíc.

Šest nizozemských závodníků (tři muži a tři ženy) bylo ve středu na mistrovství světa připraveno bojovat o zlato v časovce smíšených družstev. Jako první se na trať vydali muži. A Mollema si tam prožil malé peklo.

Nejprve mu spadl řetěz, který se ani po jeho snahách nevrátil zpět na své místo, a tak se zdržel při výměně kola. Jelikož pravidla říkají, že cílem musí pohromadě projet dva závodníci a třetí může cílovou pásku protnout později, uháněli Mathieu Van der Poel a Daan Hoole dál bez něj.

Jestli si ale jezdec týmu Trek-Segafredo myslel, že do cíle už dojede v poklidu, dost se spletl.

Zopakoval si totiž úterní příhodu, tentokrát s agresivním rackem, který provedl čelní nálet a narazil do jezdcova levého ramene. Mollema naštěstí vše ustál a do cíle dojel v pořádku, jen bohatší o pár drsnějších zážitků.

Hůř dopadla jeho reprezentační kolegyně Annemiek van Vleutenová. Absolutní suverénka etapových závodů této sezony ujela se svými dvěma kolegyně po startu (poté co muži projeli cílem) jen pár metrů a po děsivém pádu zůstala otřesená sedět na zemi, zatímco její parťačky se snažily zachránit, co šlo.

V případě Van Vleutenové nestál za pádem žádný běsnící pták, ale podle všeho zrada řazení. Při pádu si narazila pravé koleno a měla sedřený dres také na pravém lokti. Následná vyšetření sice vyvrátila zranění kolene, ovšem odhalila drobnou zlomeninu lokte.

„Annemiek s tímto zraněním může jet na kole, ale uvidíme v následujících dnech, jak moc velké bolesti bude mít. Podle toho se rozhodne, zda do silničního závodu nastoupí,“ napsal ve svém prohlášení pro Cycling News nizozemský svaz.

Vítězka ženského Gira, Tour i Vuelty měla patřit k hlavním favoritkám sobotního závodu s hromadným startem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud