12. června 2023 • 20:35

Bittner slavil úspěch v generálce na Tour. Ideální začátek, radoval se

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvacetiletý cyklista Pavel Bittner vybojoval čtvrté místo v hromadném spurtu ve druhé etapě závodu Kolem Švýcarska, který slouží jako generálka na Tour de France. Ve finiši v Nottwilu za sebou český mladík nechal například trojnásobného mistra světa Slováka Petera Sagana.



Před Bittnerem, juniorským vicemistrem Evropy z roku 2020, dojeli po kopcovité etapě dlouhé 173,7 kilometru jen vítězný Eritrejec Biniam Girmay, Francouz Arnaud Démare a Belgičan Wout Van Aert. V čele průběžného pořadí zůstal vítěz nedělní časovky, domácí jezdec Stefan Küng. Bittnerovi patří 83. místo s odstupem 1:12 minuty.

Český cyklista si cenil nejlepšího výsledku ve své krátké kariéře v závodech World Tour. „Naším hlavním cílem bylo udržet Romaina (Bardeta) v bezpečí a nechat mě spurtovat jako finišmena,“ popsal Bittner taktiku na webu svého týmu DSM.

„Vytvořili jsme si pozici a kluci pro mě ve finále odvedli úžasnou práci. Marius (Mayrhofer) mě na posledních 400 metrech pustil a já našel dobrou dráhu. Neměl jsem rychlost na to, abych vyhrál, ale je skvělé být ve hře. Jsem vděčný za tu příležitost. Ideální začátek týdne,“ radoval se rodák z Olomouce.

Peloton nyní čekají tři horské úseky. Úterní etapa vyvrcholí desetikilometrovým stoupáním do lyžařského střediska Villars-sur-Ollon. Bittner je jediným českým účastníkem závodu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud