23. října 2019 • 10:02

NFL byla opět plná dramatických a nevšedních zážitků

Autor: afo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poměrně nevídaný zápas zažili fanoušci v hlavním městě Spojených států. Někteří zahraniční komentátoři toto utkání označili jako tzv. rainy bowl. V průběhu celého zápasu totiž vytrvale pršelo a nepřízeň počasí se na FedEx Field zásadně projevila. Hřiště bylo podmáčené a v mnoha případech se jednotlivé akce měnili spíš na boj o to, zůstat stát pevně na nohou.



Washington Redskins – San Francisco 49ers 0:9

V takových podmínkách se rozhodně nedal očekávat nijak ofenzivní fotbal. Obě strany se spíše soustředily na běhovou hru, která ovšem taky nebyla zrovna snadná. V prvním poločase proto nepadl ani bod. A hlavní trenér San Francisca na tiskové konferenci prohlásil, že házet s míčem bylo prakticky nemožné, ale nejen to, bylo velmi složité i stát a obstojně blokovat soupeře. Proto ani běhových yardů nebylo moc a téměř absolutně dominovaly obrany.

Oba kickeři se v první půli pokoušeli dostat svůj tým z nulové zóny, ale domácí Dustin Hopkins minul z 39 yardů a jeho konkurent na druhé straně barikády dopadl úplně stejně při pokusu z 45 yardů. 49ers si za první poločas celkem připsali pouze 68 yardů.

V druhém poločase bylo ale vidět, že favorizovaní hosté mají ze hry větší příležitosti, i když podmínky se rozhodně nelepšily. Nakonec rozhodl kicker hostů Robbie Gould, který proměnil 3 field goaly z 28, 22 a 29 yardů a získal tak v promáčeném Washingtonu vítězství pro svůj tým v poměru 9:0. Celé utkání zakončil stylově nováček Nick Bosa, který sackoval domácí quarterbacka a oslavil to skluzem po hrudníku, který byl vzhledem k podmáčenému hřišti opravdu neuvěřitelně dlouhý.

New York Giants – Arizona Cardinals 21:27

Souboj nováčků na pozici QB se odehrál před zraky fanoušků v New Yorku. Daniel Jones v dresu domácích Giants a Kyler Murray z Cardinals byli vybráni svými týmy v prvním kole letošního draftu a od obou se očekává velká budoucnost. Jenže podobně jako ve Washingtonu, tak i zápas v New Yorku byl poznamenám počasím. Trávník na MetLife Stadiu byl také zkrápěn deštěm, ale samozřejmě mnohem méně než u Redskins. Ovšem i tady bylo zřejmé, že passová hra bude velmi komplikovaná.

Utkání nakonec rozhodli dva faktory, díky kterým si Cardinals odvezli vítězství. Prvním faktorem byl fenomenální výkon runningbacka Chase Edmondse, který si připsal 127 yardů po zemi a 3 touchdowny. V některých akcích byl opravdu k nezastavení a svým výkonem dokonce překonal mladou hvězdu domácích Giants Saquona Barkleyho, který se vrátil po zranění kotníku.

Druhým faktorem pak byla obrana Cardinals, která si připsala celkem 8 sacků na domácího quarterbacka Daniela Jonese a podařilo se jim vynutit si tři turnovery, které byly v konečném zúčtování naprosto klíčové. O poslední a možná nejdůležitější sack a následný fumble se postaral navrátilec Patrick Peterson, který odpykával čtyřzápasový trest za užití nepovolených látek.

I přes prohru Daniel Jones rozhodně statisticky předčil svého konkurenta Murraye. Zaznamenal celkem 224 yardů a jeden passový touchdown. Murray měl na svém kontě jen

104 yardů a žádný touchdown. Dominance obrany Cardinals ale zvrátila vítězství na jejich stranu.

Chicago Bears – New Orleans Saints 25:36

Svatým z New Orleans asi opravdu bude fandit nejen papež. Zdánlivě mají asi největší smůlu z celé NFL o velké ztrátě Drew Breese jsme psali několikrát, ale oni teď přišli ještě o nejlepšího runnigbacka Alvina Kamaru a tight enda Jareda Cooka. Ale přes to všechno se Saints daří v pohodě vyhrávat i proti silným soupeřům.

Bears před sezónou vypadali jako tým, který by chtěl atakovat účast v SuperBowlu, jenže zatím se nedaří tak, jak by se čekalo a i tentokrát v domácím prostředí tvrdě narazili.

Kormidla v týmu z New Orleans se chopil náhradník Teddy Bridgewater a zatím se mu opravdu daří. V zápase zaznamenal proti kvalitní obraně Bears úctyhodných 281 yardů a dva passové touchdowny. V útoku ho výrazně podpořili wide receiver Micheal Thomas a dvojka na pozici runnigbacka Latavius Murray. Prvně jmenovaný zachytil devět přihrávek pro celkem 131 yardů a Murray přidal 119 yardů a dva touchdowny po zemi.

Na druhé straně se po zranění ramene vrátil quarterback Mitch Trubisky, ale svým výkonem bohužel pro Chicago navázal na výkony, které předváděl v začátku sezóny. Bears se v útoku trápí a pořád se snaží najít ten správný rytmus a styl, při kterém by se dařilo otvírat okna v obranách soupeřů.

Saints mají v zápasech bez svého nejlepšího hráče parádní bilanci 5-0 a uvidíme, kdy se bude Drew Brees schopen vrátit do základní sestavy.

Ostatní výsledky NFL:

Denver Broncos – Kansas City Chiefs 6:30

Atlanta Falcons – Los Angeles Rams 10:37

Buffalo Bills – Miami Dolphins 21:31

Cincinnati Bengals – Jacksonville Jaguars 17:27

Detroit Lions – Minnesota Vikings 30:42

Green Bay Packers – Oakland Raiders 24:42

Indianapolis Colts – Houston Texans 30:23

Tennessee Titans – Los Angeles Chargers 23:20

Seattle Seahawks – Baltimore Ravens 16:30

Dallas Cowboys – Philadelphia Eagles 37:10

New York Jets – New England Patriots 0:33

Vítězové kola

New England Patriots – Je to skoro až škoda mluvit, ale obhájci titulu kráčí letošní sezónou naprosto dominantním způsobem, je samozřejmě nutné podotknout, že zatím nenarazili na opravdu těžkého soupeře, přesto je vítězství 33:0 na půdě Jets dalším suverénním výsledek. Navíc ještě posílili o wide receivera Mohameda Sanua, který přišel z Atlanty Falcons.

New Orleans Saints – S tak velkou marodkou je výsledek, který se Saints povedl proti Bears skoro až neuvěřitelný. Saints se ukazují jako opravdu velmi silný tým.

Chase Edmonds – Running back Arizony Cardinals se v podstatě postaral o vítězství svého týmu proti Giants. Z pozice náhradníka se rázem vyšvihnul do míst, kde se může s Davidem Johnsonem prát o starting pozici.

Poražení kola

Atlanta Falcons – Nejen, že prohráli zápas s Rams, ale ještě se zranil quarterback Matt Ryan. Letošní sezóna vypadá pro Falcons opravdu velmi špatně.

Seattle Seahawks – tenhle tým není moc zvyklý prohrávat v domácím prostředí a Russel Wilson už byl některými fanoušky považován za kandidáta na MVP. Ravens jim ale poměrně jednoznačně zavřeli ústa.

Sam Darnold – je jednoduché trefovat se do quartebacků co hráli proti Patriots, ale Darnold hrál opravdu špatně a statistiky mluví za vše. Zkompletoval pouze 11 přihrávek pro 86 yardů. Hodil čtyři interceptiony a jeho quarterback rating na konci zápasu ukázal děsivých 3.6 (průměrný výkon se pohybuje kolem hodnoty 60-70).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud