13. března 2013 • 19:24

Dva homeruny od jednoho hráče v jedné směně

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tento husarský kousek se povedl japonskému pálkaři Abemu v zápase s Nizozemskem a pomohl tím k vítězství svého týmu. Semifinálovou skupinu F rozehrály lépe Spojené státy a Dominikánská republika. 



Posledním utkáním skončila semifinálová skupina E a japonští hráči se se svými diváky rozloučili vítězstvím nad Nizozemskem. Jdou tedy dále z prvního místa a v San Franciscu je čeká „lehčí“ soupeř. 

Nizozemci byli nejdříve na ručník, poté sahali po dalším překvapení, ale nakonec odešli se čtyřbodovou porážkou. K lepšímu výsledku jim nepomohl ani větší počet napálených hitů ani vedení po sólo homerunu, druhým v turnaji, Simmonse. Odpověď japonských baseballistů na sebe totiž nenechala dlouho čekat a byla opravdu výživná. Vše zahájil i ukončil homerunem Shinnosuke Abe, který tak odpálil v jedné směně dvakrát až za plot. Japonci byli pálkařsky při chuti a vytěžili z toho 8 bodů. Nizozemští hráči zápas nevzdali a v 7. s 8. inningu předvedli i oni své umění, čímž se dostali až na stav 6:8. Skórovali pouze hráči se začátečním písmenem ES - Smith, Sams, Statia, Schoop a opět Sams. Uklidnění do řad japonských hráčů přinesla dohrávka předposlední směny, když na dva auty a při obsazené 2. a 3. metě odpálil single Hisayoshi Chono. Nizozemští hráči ještě vykřesali naději v posledním inningu, dostali se na 1. a 3. metu, ale vše ukončil strike out Smithe. 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

R

H

E

Nizozemsko

1

0

0

0

0

0

2

3

0

6

10

0

Japonsko

0

8

0

0

0

0

0

2

x

10

9

0

                         

W - Otonari

   

L - Bergman

           

HR - Simmons (NED)

 

Abe 2x (JAP)

           

Statistika skupina E: 

Team Batting - Týmový pálkařský průměr

Kuba

343

       

Japonsko

294

       

Nizozemsko

274

       

Tchaj-wan

261

       

Prvním utkáním semifinálové skupiny F byl souboje mezi Dominikánskou republikou a Itálií. Oba týmy si svým postupem ze skupiny polepšily oproti roku 2009, kdy shodně skončily v prvním kole na 3. místě. Ale v roce 2006 skončili reprezentanti Dominikánské republiky na 4. příčce. Spolu však dosud na tomto turnaji nehrály. 

Itálii skvěle vyšel začátek. První tři pálkaři naplnili mety a postupně bodovali po sebeobětovacím odpalu Liddiho a tříbodovém homerunu Colabella. Ke snížení došlo v dohrávce 3. inningu díky sólo homerunu Jose Reyese. Italové zahrozili v půlce zápasu, ale tentokrát i díky několikerému střídání nadhozu z toho nic nebylo. Naopak hned v následující hře došlo k dalšímu snížení a to opět díky sólo homerunu, tentokrát Robinsona Cana. Definitivní obrat v utkání nastal v 7. směně, kdy nejdříve na plné mety dostali Dominikánci metu zdarma, poté přišel sebeobětovací odpal a nakonec single Nelsona Cruze. Poslední italskou naději na skórování zastavila v poslední směně double play.  

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

R

H

E

Itálie

4

0

0

0

0

0

0

0

0

4

4

0

Dominikánská rep.

0

0

1

0

0

1

3

0

x

5

10

0

                         

W -Strop

   

L - Venditte

             

HR - Reyes, Cano (DOM)

                     

Jednoznačnější průběh i výsledek měl druhý zápas mezi Portorikem a USA. Obě družstva se spolu potkala v roce 2009 ve stejné fázi turnaje. V systému na dvě porážky nejdříve USA prohrály rozdílem 1:11, ale po výhře nad Nizozemskem, došlo k opakování tohoto souboje a tentokrát Portoriko těsně podlehlo 5:6 a bylo vyřazeno. Naopak Američané došli až do semifinále, kde nestačili na pozdějšího vítěze z Japonska.  

Tentokrát bylo utkání v jejich režii, pravidelně v každé liché směně jednou bodovali a utvořili si tak čtyřbodový náskok. Větší věci se děly v 8. směně. Nejdříve bodovali i přes dvojité střídání nadhozu Portoričané a v dohrávce David Wright svým dvoumetovým odpalem na plné mety definitivně rozhodl, protože na nějaký zvrat v utkání Portoriko už nemělo. Pět směn odházel za USA Gio Gonzales a počastoval soupeře hned 5 strike-outy. Utkání přihlíželo 33000 diváků.  

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

R

H

E

Portoriko

0

0

0

0

0

0

0

1

0

1

7

2

USA

1

0

1

0

1

0

1

3

0

7

12

0

                         

W - Gonzales

   

L - Santiago

             

Další program: 

Itálie – Portoriko

Dominikánská republika - USA

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud