8. srpna 2013 • 00:12

Draci, Kotlářka, Arrows a Technika nejpravděpodobnější účastníci play-off

Autor: ČBA
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Závěr základní části Extraligy je opravdu dramatický. Do téměř posledních zápasů z 35 kol nebylo jasné složení čtyřky postupující do play-off. Jistotu před prvním srpnovým víkendem měli Draci Brno a Kotlářka Praha. O další dvě místa bojovali Eagles Praha, Technika Brno a Arrows Ostrava. Ostravští se začali posunovat tabulkou až během červencových utkání, kdy se naopak přestalo dařit Technice a posléze i Eagles. Nyní se zdá, že je i přes nedohrané zápasy rozhodnuto. Z kolečka i přes teoretické naděje nejspíš vypadnou pražští Eagles.



Draky Brno čekalo o víkendu pouze jedno utkání a to v Praze právě proti Eagles. Jednalo se o reprízu loňské finálové série a domácí potřebovali zvítězit. Přitom letos ještě Draky neporazili. A naděje na výhru se jim však začala vzdalovat i v neděli hned prvních dvou směnách zápasu, ve kterých se hosté ujali vedení 4:0. Naději domácím přinesl zisk bodu v 6.inningu. Další doběhy však nepřišly ani na jedné ani na druhé straně. Hosté potvrdili prvenství v základní části, domácí si nejspíš podepsali účast v nadstavbě. Neúspěšný complete game odházel Bradley Merritt. Druhé utkání čekalo domácí s pražským rivalem a nováčkem z Tempa, se kterým letos hráli na hápasy 2:2, přičemž tři utkání skončila jednobodovým rozdílem. Střetnutí však muselo být po 2. směně pro bouřku a poničené hřiště ukončeno. 

Dva poklidné zápasy čekaly jistě postupující a druhou po základní části Kotlářku Praha. V prvním utkání Na Markétě domácí potvrdili svou letošní kladnou bilanci s Hrochy Brno a připsali si páté vítězství. Vyšel jim začátek střetnutí a zisk 5 bodů je uklidnil. Kotlářka bodovala ještě v dalších čtyřech směnách, Hroši lehce upravili výsledek v úvodu 7.inningu. Na pálce byli nejúspěšnější Petr Baroch a Jakub Vančura (3 ze 4). Hrochy držel Martin Bosý (2 ze 4), který zaznamenal svůj třetí homerun. Druhé střetnutí v neděli už tak dobře pro Pražany nedopadlo. Skokani získali na domácím hřišti své premiérové vítězství nad Kotlářkou v této sezóně. Skóre zápasu se přelévalo z jedné strany na druhou a rozhodla až dohrávka 9.inningu, ve které olomoučtí odmítli pokračování utkání a získali rozhodující bod.  

Naopak těžká práce čekala na Techniku Brno, která už byla jednou nohou mimo play-off, ale nakonec jí do souboje o první místa vrátily nezdary Eagles. Technika nejdříve v sobotu nastoupila v Olomouci proti Skokanům. V důležitém zápase zapnula a odváží si z Olomouce své letošní čtvrté vítězství nad tímto soupeřem. Potvrdila tak roli favorita a svou ambici zapojit se do bojů o medaile. Vedení 3:0 se ujala hned svou první pálkou. Poté kralovali nadhazovači a obrany, což prolomili až domácí v 6. hře ziskem bodu. Závěr střetnutí však patřil opět brněnským, kteří získali 5 bodů a slušný náskok do dohrávky poslední směny. V té Skokani už výsledek pouze korigovali.  

Arrows Ostrava rozehrály s Tempem Praha první dvě utkání z pěti, která těmto soupeřům zbývají. Domácí se mohli spolehnout na letošní výkony Jakuba Malíka s BA.457 (47H, 9x2B, 1x3B, 5xHR). Tempo porazilo v týdnu Eagles Praha, kteří rovněž bojovali o play-off. Arrows měli první utkání pod kontrolou. Hosté sice snížili v 5. hře na 2:4, avšak ostravští dokázali ihned odpověď přidat ve stejné směně další tři body. Do konce zápasu si zapsali další 4 doběhy a v poklidu vyhráli. Letošní kvalitní pálkj potvrdil Jakubu Malíkovi (3 ze 4), dařilo se i Petru Krumlovi (3 ze 3). Šestou výhru má na svém kontě Martin Drong, šestou prohru Bradley McAllister. 

Druhý souboj už byl o něčem jiném. Hosté se ujali v úvodu vedení, které sice dokázali Arrows smazat a i si vybudovat malý náskok, ale Titáni se nevzdali a ve 4. hře snížili na rozdíl 1 bodu 4:5 díky doběhům Petráše a Nevěřila na 2 auty. Domácí se po bodovém zisku v prvních dvou směnách měli problém proti dobře házejícímu Guthridgovi (13xSO) prosadit. V půlce 8.inningu bylo dokonce srovnáno. O výsledku a zisku důležitých bodů pro Arrows rozhodl dvoumetový odpal Petra Čecha znamenající zisk 2 bodů. Tempo již nedokázalo reagovat, a tak byla další důležitá výhra pro domácí na světě. 

K nejsledovanějším patřil nedělní přímý duel mezi týmy bojujícími první čtyřku na Kraví hoře mezi Technikou a Arrows. Technika měla za sebou sobotní prohru se Skokanama, Arrows naopak dvě výhry nad Tempem. Domácím se letos proti ostravským nedaří, dokázali je porazit pouze jednou. Je to vidět i na týmových pálkařských statistikách vzájemných střetnutí Arrows BA .289, Technika .267. Zápas rozhodl úplný závěr. Na pět bodů, které získali hosté na začátku poslední směny, nedokázali domácí reagovat. Ostravští byli celkově lepší na pálce, o čemž svědčí poměr hitů 16:9 v jejich prospěch. Na pálce exceloval ostravský Joe Truesdale s bilancí 4 z 5, svůj letošní šestý homerun zaznamenal Jakub Malík. 

Výsledky: 

Eagles Praha – Draci Brno 1:4 

Eagles Praha – Tempo Praha nedohráno 

Skokani Olomouc – Technika Brno 2:8 

Kotlářka Praha – Hroši Brno 10:3 

Skokani Olomouc – Kotlářka Praha 7:6 

Arrows Ostrava - Tempo Praha 11:2, 7:5 

Technika Brno – Arrows Ostrava  4:9

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud