17. června 2016 • 15:09

Baseballová extraliga chystá další víkend plný překvapení

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Baseballová extraliga se vyrovnává, nebo jsou největší favorité unaveni? Možné je obojí. V minulém víkendu domácí soutěže prohrála Kotlářka Praha doma překvapivě dvakrát s Arrows Ostrava. Úřadující šampioni z Prahy nyní jedou do Olomouce. „Těšíme se na soupeře. Skokanům se v letošním roce daří, je to hlavně pálkařský tým, nyní je však drží nadhazovači. Chceme uspět,“ vyhlásil Aleš Navrátil ze Skokanů Olomouc, kteří zase minule porazili Draky Brno.



Kotlářka Praha měla velmi náročný program, během měsíce odehrála osmnáct zápasů. Baseballová extraliga, pak Evropský pohár, kde pražský tým prohrál všechna utkání. Přesun do Itálie, maximální vytížení… „Vyčerpalo nás to, stává se. Nálada v týmu ale není špatná, prohry už nechceme opakovat,“ míní Ondřej Chocholatý, manažer Kotlářky Praha.

S podobným problémem se potýkali Draci Brno, devatenáctinásobní domácí šampioni. Nejdříve rozstříleli v Evropské lize Mnichov na jejich půdě, poté ale nestačili na Skokany Olomouc.

„Předvedli koncentrovaný a precizní výkon bez chyb. My jsme hráli bezkrevný baseball, dělali jsme chyby. Těžko jsme hledali energii, kterou jsme měli v Evropské lize, nešlo to," řekl Arnošt Nesňal, generální manažer Draků, kteří prohráli v Olomouci 0:3 a 6:9. O víkendu čeká Draky reparát s městským rivalem - Hrochy.

Opravdu dlouho se nestalo, aby v jednom víkendu padly dvakrát favorizované celky. „Myslím, že baseballová extraliga se vyrovnává. K vidění jsou velmi kvalitní zápasy, které diváky baví. Navíc se čeká zápletka - tři týmy hrají o play-off, další trojice o nasazení, a tak je každý zápas důležitý,“ prohlásil Petr Ditrich, předseda České baseballové asociace.

Páteční večerní zápasy se hrají také v Praze, od 19:00 nastoupí na Eagles Praha v Krči Technika Brno. To na Arrows Ostrava dorazí Tempo Titans Praha. Pro diváky je připraveno občerstvení s pivem a výborný baseball.

Česká baseseballová extraliga
Pátek
20:00    Eagles Praha - Technika Brno    
20:00    Arrows Ostrava - Tempo Titans Praha    
17:00      Hroši Brno - Draci Brno    
Sobota
16:00    Eagles Praha - Technika    Brno    
19:00    Eagles Praha - Technika Brno    
13:00    Skokani     Olomouc - Kotlářka Praha     
16:00    Skokani Olomouc - Kotlářka Praha    
12:00    Arrows    Ostrava - Tempo Titans Praha    
15:00    Arrows    Ostrava - Tempo Titans Praha    
17:00    Hroši Brno - Draci Brno  

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud