14. dubna 2018 • 22:19

Draci Brno procházejí baseballovou extraligou bez porážky

Autor: nne
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Baseballisté z týmu Draci Brno v dosavadním průběhu domácí baseballové extraligy doposud neprohráli. V pátek a v sobotu si připsali dvě výhry proti Tempo Titans Praha a suverénně vévodí tabulce se sedmi vítězstvími. Dvě výhry o víkendu zaznamenali také Eagles Praha, Kotlářka Praha, nebo Arrows Ostrava.



Ve středu Jakub Hajtmar z Draků Brno zaznamenal svůj 500. úspěšných odpal proti Olympii Blansko, což dokázal jako devátý hráč historie domácí extraligy. Ve vítězném rytmu pokračovali úřadující šampioni také o víkendu. V pátek po těsném výsledku 1:0 porazili Tempo Titans Praha. Skvělý výkon předvedl zejména Marek Minařík z Tempa, který odházel celých devět směn a předvedl něco málo přes 120 nadhozů. Utkání po devíti směnách muselo do prodloužení. V něm si připsal úspěšný odpal Martin Kalábek, který stáhl Petra Čecha pro vítězný doběh.

„Zápas jsem rozhodl naposledy předtím, když mi bylo 10 let, takže ten pocit je úžasný. Třešničkou na dortu je fakt, že se přišla podívat moje přítelkyně,“ prohlásil Martin Kalábek. V sobotu Draci Brno potvrdili formu, když Tempo na domácím hřišti porazili 5:1 a bez porážky vládnou české extralize. Na druhém místě se drží Eagles Praha, kteří v sobotním dvojutkání porazili Olympii Blansko.

Tempo Titans Praha - Draci Brno 1:5

Nepřesný příhoz na první metu hned v úvodu první směny pomohl Drakům do vedení, které už nepustili. Zápas byl přesto až do konce otevřený. Obrana Tempa po dvou směnách nadlouho zastavila brněnský útok a Jake Rabinowitz monstrózním homerunem ve třetí směně získal první bod, který se bohužel pro domácí ukázal být zároveň i posledním.

V páté i šesté směně sice zahájili svůj útok pokaždé dvoumetovým odpalem prvního pálkaře, jeho spoluhráči ho však v obou případech zvládli dotlačit pouze na třetí metu. Jak se ze třetí mety skóruje, jim předvedli Draci v následujícím dějství, kdy středopolař zariskoval při chytání kratšího odpalu ze vzduchu, a byl z toho triple následovaný singlem. V poslední směně přidali ještě jeden bod po dlouhém sebeobětovacím odpalu, zatímco Titans se nedostali už ani ke korekci nepříznivého skóre.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud