29. dubna 2018 • 22:44

Baseballový Army Day v Třebíči: průlet vrtulníku a přehlídka bojových psů

Autor: pk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Domácí baseballová extraliga opět dokázala, že může pořádně bavit rodiny s dětmi. V Třebíči Nuclears se v sobotu podruhé uskutečnilo Army Day s bohatým doprovodním programem. Hráči ve spolupráci s 225. letkou bojového zabezpečení z 22. základny vrtulníkového letectva v Náměšti nad Oslavou připravili armádní show – atraktivní přelet bojového vrtulníku, přehlídku bojových psů a výcvik dravců. Také samotné utkání bylo napínavé, domácí baseballisté přehráli Skokany Olomouc 9:8 až v poslední směně.



Český baseball už druhým rokem intenzivně láká diváky na stadion. Jedním z taháků je Army Day. Ten se o víkendu uskutečnil na hřišti Draků Brno a také v Třebíči Nuclears. Nad zaplněnými tribunami po slavnostním nástupu a státní hymně létal bojový vrtulník. Vojáci do Třebíče dovezli zbraně, ke kterým se civilisté jen tak nedostanou. Samozřejmě bez nábojů. „Celá akce byla koncipována jako hold vojákům. Atmosféra byla skvělá, zaplněné tribuny nás mohutně podporovaly,“ prohlásil Jan Gregor, manažer baseballistů z Třebíče Nuclears.

Velký ohlas měla přehlídka bojových psů a skákací hrad. Jenže atraktivní byla také samotná hra. V ní domácí hráči vyzvali Skokany Olomouc. Hosté po první třetině utkání vedli 0:2, jenže v páté směně se strhla doslova bouře – pěti doběhy Třebíč otočila stav utkání na 5:2, pomohl také homerun Dominika Doležala. Skokani kontrovali dalšími body a závěrečné směně přidali čtyři doběhy. To samé se však povedlo třebíčským baseballistům, kteří otočili ke konci stav z 6:8 na vítězných 9:8. Definitivní obrat před napjatým publikem dokonal Američan Daniel Cameron, který dlouhým odpalem po lajně do pravého zadního pole stáhl dva body a tím i vítězný bod.

„Měli jsme lepší vstup do utkání, jenže Třebíč se dostala do hry díky úspěchům v jedné směně. Dramatický konec zápasu se pak musel líbit všem divákům,“ prohlásil Jakub Voják, catcher Skokanů Olomouc. O víkendu padla vláda suverénních Draků Brno, kteří prohráli první zápas s Eagles Praha. S jedenácti výhrami ale loňští šampioni drží vedení v baseballové extralize.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud