30. května 2018 • 13:28

Unikátní hospoda na baseballovém hřišti. Kotlářka připravuje Matuška Day!

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Více než 12 druhů piv té nejvyšší kvality, některá speciálně vytvořená pro tuto událost, k tomu hamburgery a sušené maso. Exkluzivně lahodné menu bude k dostání v sobotu na Kotlářce Praha. Při dvojzápase baseballové extraligy s Hrochy Brno se budou degustovat tradiční české ležáky až po americké svrchně kvašené piva typu ALE, která jsou výjimečná svými tropickými až citrusovými chutěmi. Vše v režii vyhlášeného pivovaru Matuška z Broum. „Bude to ojedinělá a náročná událost. Přeneseme hospodu do sportovního areálu,“ prohlásil Adam Matuška, úspěšný sládek a baseballový hráč. Program začne od 13:00.



Od roku 2010 hraje za Kotlářku Praha a odpálil za ní šest homerunů. Adam Matuška si ale v letošním roce dal pauzu – zaměřil si na rozvoj svého pivovaru. „Občas si ale jezdím zahrát za béčko na okresní přebor,“ dodal Matuška, velký baseballový fanoušek a jeden z nejúspěšnějších českých sládků. Vždyť jeho ležák se dostal v roce 2016 mezi deset nejlepších piv na světě, pozvaný byl také na World Beer Cupu 2018, nejprestižnější a největší pivní soutěž na světě. „Daří se nám a rádi bychom se ještě rozšířili,“ liboval si Matuška, jehož pivo se stalo kultem.

Kouzlo a kvalitu jeho umění si můžete přijít vychutnat na hřiště Kotlářky Praha. Před sobotou na Břevnově je však baseballový sládek mírně nervózní. „Podobné akce pořádám každý rok v rámci narozenin v karlínské hospodě. Tam je však kvalitní zázemí, není problém. To rozložit a připojit pípy na baseballovém hřišti jsem ještě nedělal,“ přiznal Matuška, který nechce nic podcenit. „Rozhodně neplánujeme čepovat pivo do plastových kelímků. Přichystané bude ledové sklo, máme na to velkou vanu. Chceme, aby si všichni pivo vychutnali v té nejvyšší kvalitě.“

Během baseballového zápasu tak bude na několika výčepech přes 12 druhů, od tmavých, světlých, k silnějším, jako třeba Zlatá raketa 17% nebo Hellcat 21%. Nepůjde však jen o pivo – na dvou grilech se budou připravovat hamburgery a hotdogy od Bejzment. Na malém hřišti bude připraveno několik dovednostních disciplín pro děti a představí se nová trika Kotlářky Praha, která vznikla ve spolupráci s pivovarem Matuška. Před zápasem zazní zpívaná státní hymna od Martiny Hekerové a slavnostní nadhoz provede zakladatel pivovaru – Martin Matuška.

„Myslím, že dobře ošetřené pivo a skvělý sport jdou k sobě,“ dodal Adam Matuška, pokračovatel rodinné tradice, který baseball neustále sleduje. „Někteří hráči u mě dokonce pracují. Věřím, že bychom se v letošním roce mohli podívat do finále extraligy. Kotlářka je více stmelenější a bude ještě silnější.“ Pražský celek se zatím drží na třetím místě domácí tabulky, v sezoně 15x vyhrál a pětkrát prohrál. Úvodní duel s Hrochy Brno začne v sobotu od 13:00, další zápas následuje od 16:00.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud