1. října 2018 • 11:47

Frustrovaný Woods: Jsem jedním z důvodů prohry USA v Ryder Cupu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zklamaný golfista Tiger Woods po jasné porážce Američanů s Evropany v Ryder Cupu prohlásil, že on sám byl jednou z příčin nezdaru. Vítěz čtrnácti majorů přiletěl do Paříže ve formě a povzbuzen triumfem ve finále PGA Tour, ale v soutěži týmů překvapivě nezískal na hřišti Le Golf National ani bod.



Bývalý první hráč světa se letos dostal do formy po čtyřech operacích zad a týden před Ryder Cupem získal titul na PGA po pěti letech. Proto měl být lídrem amerického výběru, ale prohrál tři čtyřhry i závěrečnou dvouhru.

"Je zklamání skončit s bilancí nula čtyři," klopil Woods oči na dvouotázkové tiskové konferenci po debaklu týmu USA 10,5:17,5.

Dvaačtyřicetiletý Woods prohrál dvakrát ve dvojici s Patrickem Reedem a jednou v páru s Brysonem Dechambeauem. Ve dvouhře pak nestačil na Španěla Jona Rahma. "To jsou čtyři body pro Evropany. Proto jsem jedním z důvodů, proč jsme přišli o pohár. A to není zábavné," řekl Woods, kterému se v Ryder Cupu všeobecně příliš nedaří.

Z výhry se naposledy radoval před osmi lety, kdy porazil Francesca Molinariho, a byl to právě italský hráč, který společně s Tommym Fleetwoodem nyní Woodse třikrát ve čtyřhrách pokořil. Od roku 2010 si Woods v soutěži připsal sedm proher a remízu. Ryder Cup hrál poosmé a ze zisku poháru se v radoval pouze v roce 1999.

Do Francie dorazil Woods i ostatní jeho spoluhráči v roli favorita. "Je to frustrující. Zdálo se, že všichni hrajeme dobře, ale tady jsme to nepředvedli. Vždycky jsem rychle prohrával a už se nedokázal vrátit zpět," litoval Woods.

Tiger Woods prohrál dvakrát ve dvojici s Patrickem Reedem a jednou v páru s Brysonem Dechambeauem. Ve dvouhře pak nestačil na Španěla Jona Rahma.
Tiger Woods prohrál dvakrát ve dvojici s Patrickem Reedem a jednou v páru s Brysonem Dechambeauem. Ve dvouhře pak nestačil na Španěla Jona Rahma.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud