9. dubna 2009 • 09:20

Předehru Masters vyhrál Tim Clark

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jihoafričan Tim Clark se stal vítězem tradiční exhibice před golfovým turnajem US Masters. Na devítijamkovém hřišti s tříparovými jamkami viděli nadšení diváci smršť hole in one, jamku na jednu ránu neboli golfové eso zahrál i dvaasedmdesátiletý Gary Player.



Tradice na hřišti s parem 27 vznikla před téměř padesáti lety a každoročně ji sledují desetitisíce diváků podél kilometrového kurzu.

V akci se pravidelně objevují i bývalé hvězdy, které fanoušci už nemají možnost na greenech téměř vidět. Pravidlem bývá, že hráče v roli nosičů holí doprovází jejich blízcí, nejčastěji děti a vnoučata. Například s Gregem Normanem exhibici absolvovala jeho manželka, bývalá tenisová hvězda Chris Evertová, s kterou se oženil loni.

I letos byla nejsledovanější skupinkou hráčů "zlatá trojice", v níž se předváděli sedmdesátníci Jack Nicklaus, Arnold Palmer a Player. A dařilo se jim nadmíru. Nicklaus byl dlouho ve hře o vítězství a Player, který se ve čtvrtek objeví podvaapadesáté na startu hlavní soutěže, zahrál poslední devátou jamku na jednu ránu. Podobný kousek, na který mnozí golfisté čekají celý život, tentokrát zahrála i řada dalších.

Mimo jiné i Clark, který si esem na poslední jamce zajistil vítězství. "Nadchlo mě to. Je to paráda, zvlášť když se vám to povede před tolika lidmi," uvedl druhý muž z Masters v roce 2006, který vyhrál s výkonem pět úderů pod par.
Teď bude mít jediné přání - aby přerušil tradici, že vítěz tříparového klání nikdy nevyhrává hlavní soutěž. Obhájce prvenství v exhibici Rory Sabatini letos skončil daleko v poli poražených.

Hvězdný Tiger Woods k lítosti diváků stejně jako v předchozích pěti letech chyběl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud