Ivo Pospíšil
8. listopadu 2012 • 12:10

Pokerový baron Staszko. Neutrácí miliony a dál hledá přítelkyni

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně se toho změnilo, on však ne. Až byste neřekli, že tento chlapík vyhrál loni na pokerovém WSOP Main Event 98 milionů korun. Martin Staszko, který před rokem pobláznil svět svou flanelovou košilí a druhým místem na nejlepším pokerovém turnaji světa, zůstává stejný. Bydlí stále v Třinci, ve stejném bytě a nadále hledá přítelkyni. „Žádný hon na mě není,“ pousmívá se.



Když má mluvit o svém bankovním kontě, jen se lehce pousměje. „Vím, kolik tam zhruba mám. Není to tak, že bych ho posedle kontroloval každý den, ale ani to není tak, že bych se o něj vůbec nestaral. Mám o něm průběžný přehled,“ říká Martin Staszko.

Muž, jenž vloni vyhrál na nejslavnějším pokerovém turnaji světa WSOP Main Event 98 milionů za druhé místo.

A hned kolem něj vyskočily obavy. Nezmění se ten skromný člověk z Třince? Nechytí se ho špatní lidé? Rok na to se ukázalo: Staszkův život se změnil, v tom důležitém ale ne.

Staszko se stal profesionálem herny Pokerstars.net, cestuje po turnajích více než obvykle. Do míst, která by normálně nenavštívil (například Bahamy), ale bydlí stále v Třinci, ve stejném bytě a žádné zběsilé milionové nákupy baráků či aut nerealizoval.

Žiji jako profesionální tenisté: z turnaje na turnaj. V cizině jsem byl letos tak pět měsíců. Nic velkého jsem si ale nepořídil. Auta nepotřebuji a barák zvážím, až budu mít rodinu. Zatím bydlím stále sám, takže mi byt stačí,“ říká Staszko.

Martin Staszko dostal loni po úspěchu na turnaji od starostky rodného města Třinec Věry Palkovské flanelovou košili a pamětní medaili města.
Martin Staszko dostal loni po úspěchu na turnaji od starostky rodného města Třinec Věry Palkovské flanelovou košili a pamětní medaili města.

„Ani se na mě nikdo vyloženě nenalepil. Občas sice přijde nějaká ta prosba o půjčku, ale je toho méně než vloni. Kdybych to měl spočítat, tak bych musel napůjčovat asi miliardu. Sám bych si musel půjčit, abych mohl někomu půjčit,“ žertuje.

A když dojde řeč na jeho flanelovou košili, s níž se vloni při finálové hře proslavil, přizná: „To mi připomínají spíše média a novináři, lidé už moc ne,“ vypráví Staszko.

Přestože byl coby svobodný muž potenciálním cílem i pro zlatokopky, také zde zůstává Staszko opatrný. A přiznává, že svou životní přítelkyni stále hledá.

Žádný hon na mě není. Stejně jsem buď v cizině, nebo v Třinci a nikoho jsem nepotkal. I když... teď se asi něco rozjíždí, ale zatím se známe jen krátce a moc bych to raději neprezentoval,“ dodal.

Rozhovor s Martinem Staszkem čtěte v dnešním deníku Sport!

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud