26. srpna 2014 • 10:16

Dva roky stop. Švédský svaz trestal hokejisty za demolici v Pardubicích

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chovali se jak zvířata a noční řádění je přišlo draho. Tři švédští reprezentanti v in-line hokeji, kteří během červnového mistrovství světa v Pardubicích poničili dvanáct automobilů, si za národní tým nezahrají dva roky. Tak zní verdikt švédského svazu.

 



Cestu do hotelu si krátili způsobem, nad kterým zůstává rozum stát. Skupinka Švédů demolovala zaparkované vozy, napáchala škody za víc než 340 tisíc korun. Případ šetřila policie, viníci se ke svému činu přiznali a zavázali se majitelům aut uhradit způsobenou újmu. Tím to však neskončilo, teď jsou postaveni i mimo službu.

„Dvě sezony nesmějí nastoupit za národní tým k žádnému zápasu,“ uvedl šéf švédské hokejové asociace Christer Englund. „Jejich chování se neslučuje s reprezentací země a švédského hokeje. Jejich skutky neodpovídají našim zásadám a z toho jsme vycházeli,“ vysvětlil.

Jména tří potrestaných hříšníků zůstala v tajnosti, podle Englunda svaz ani nemá v úmyslu na tom něco měnit. „Hluboce toho litují a za svoje skutky se omluvili. Nevidíme důvod, proč bychom to měli zveřejňovat,“ řekl a zároveň připomněl, že dočasná suspendace pro hráče nemusí nutně znamenat konec.

„Myslím, že byli potrestáni dostatečným způsobem. Provedli hloupost, ale přiznali se k tomu. Vzali na sebe plnou zodpovědnost a jsou připraveni pykat. I na to jsme brali ohled,“ uzavřel Englund.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud