29. února 2020 • 18:16

Squashistka Serme: Hrát šampionát ve sportovním centru bude příjemnější

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je hlavní favoritkou domácího squashového mistrovství, které odstartuje 5. března v Ostravě. Dokáže Annu Serme v letošním ročníku vůbec někdo porazit? „Republikový turnaj je specifická akce, na kterou jsou všechny hráčky připravené a motivované. Titul je ale mým cílem,“ tvrdila Serme, které je v současné době na 63. místě světového žebříčku PSA. Zastavit se jí pokusí zejména Eva Feřteková, Michaela Čepová nebo Natálie Babjuková. Loňská vítězka Olga Kolářová nenastoupí.



Po několika letech se prestižní mistrovství ČR ve squashi přesouvá z Prahy do Ostravy. A tím odpadají souboje ve skleněném kurtu, který se tradičně instaloval do nákupního centra. Jenže hrát zápas mezi průsvitnými stěnami není občas moc příjemná záležitost.

„Skleněný kurt přidává na prestiži, ale pro hráče je podle mého názoru zázemí klubů příjemnější. Ideální by bylo kurt postavit v nějaké sportovní hale, což by ovšem ztratilo význam, kterým je přilákat nové publikum,“ přemýšlela Serme, která v obchodním centrum Galerie Harfa vybojovala v roce 2018 svůj první titul.

A organizační změnu vítá, do ostravského sportovního centra FAJNE se těší. „Je tam dobrá atmosféra a hodně prostoru pro diváky,“ doplnila Serme. Největší soupeřky se pohybují na druhém až šestém místě republikového žebříčku. „Mezi sebou měly velmi vyrovnané zápasy s různými výsledky, takže bude velmi zajímavé sledovat, které se bude nejvíce dařit. Já se pokusím svou bilanci této sezóny udržet a potvrdit pozici první nasazené hráčky.“

Serme je jednou z mála českých squashistek, která pravidelně vyráží na zahraniční turnaje. Sezonu odstartovala velmi dobře výhrami ve vyrovnaných utkáních. V červnu si pak zahrála na exhibičním turnaje na Mauritiu proti světové jedničce Egypťance Raneem El Welily. Byla také v Číně nebo v USA. „Tam jsem bohužel prohrála s níže postavenou hráčkou. Z každé zkušenosti se ale učím a hlavně ty těžké prohry mě motivují k tvrdší práci,“ dodala Serme.

Právě v USA spatřuje Serme největší růst squashe. Čím dál více se mezi ženami prosazují americké squashistky. „Myslím, že růstu pomáhá americký univerzitní systém, který squashovým hráčům a hráčkám umožňuje dostat se na kvalitní univerzity. Díky tomu také v Americe působí velmi dobří trenéři a top PSA hráči,“ prohlásila Serme.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud