16. srpna 2020 • 19:35

Softbalistky Joudrs vyhrály čtyři zápasy a vedou domácí extraligu

Autor: aso
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šest týmů v rozmezí šesti bodů. Tak vyrovnaná je v současná době ženská softbalová extraliga. Na první místo se dostaly pražské hráčky z Joudrs, které o víkendu zaznamenaly čtyři výhry. Dvě z nich navíc přivezly ze hřiště Žraloků Ledenice, úřadujících šampionek. „Jsou to velmi cenné výhry, těší nás to,“ prohlásila Veronika Klimplová, které se v letošní sezoně na pálce daří. Druhé místo drží Tempo Praha, třetí jsou Eagles.



V předchozích třech letech dominovaly softbalistky z Ledenic, nyní jsou na vrcholu pražské týmy. Po druhé polovině základní části jsou hned tři z nich na prvních místech. „Projevilo se, že po odchodu nejlepší ledenické a české nadhazovačky Veroniky Peckové do zahraniční se soutěž velmi vyrovnala. Je asi nejnapínavější za poslední roky,“ dodala Klimplová, opora Joudrs a reprezentace.

Pražský tým z Bohnic si v letošní sezoně připsal 16 vítězství a šest proher. Soupeřkám nadělily 183 bodů, což je suverénně nejvíce. „Našim plánem je skončit na prvním místě po základní části. Počítáme ale také s tím, že pandemie může ovlivnit další program a systém. Proto chceme skončit co nejlépe,“ tvrdila Klimplová z Joudrs, které titul naposledy získaly v roce 2016. Od té doby se datuje Žraločí nadvláda.

Právě Klimplové se aktuálně nejvíce daří na pálce. V sezoně zaznamenala už 30 úspěšných odpalů a svému týmu přinesla 22 bodů, což je nejvíce oproti konkurenci. „Ze začátku jsem měla trochu problém, než jsem načasovala švihy na nadhazovačky. Postupně se do toho dostávám. Mám dobrý pálkařský průměr, věřím si,“ doplnila reprezentantka, která má zkušenosti také se zámořským softbalem.

Základní část softbalové extraligy skončí v polovině září, dva nejlepší týmy postupují přímo do semifinále, třetí až šestý pak do čtvrtfinále.

Témata:  extraliga, ženy, softbal
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud