14. června 2009 • 08:26

Squashista Koukal získal titul v ricochetu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Squashista Jan Koukal se stal poprvé domácím mistrem republiky v ricochetu. Koukal, jehož desetiletá nadvláda na českých squashových šampionátech letos skončila, dostal pro turnaj v ricochetu divokou kartu a v sobotním finále porazil Jana Veselého 3:1.



"Bylo to spíš zpestření, protože squashová sezona končí, ale taky jsem chtěl letos vyhrát nějaký titul a tohle byla poslední šance," řekl ČTK Koukal, který se na divoké kartě dohodl právě s Veselým po společném tréninkovém setu asi čtrnáct dnů před turnajem.

Pětadvacetiletý Koukal je prvním mistrem v ricochetu po Miloši Pokorném, jenž získal předchozích dvanáct titulů. Letos ale nehrál kvůli zraněnému kotníku.

Ricochet vznikl v 80. letech 20. století. Na rozdíl od squashe se počítá do 15 bodů, může se hrát i o strop, raketa je kratší a hřiště je menší. "Je (ricochet) rychlejší na reakce, je intenzivnější a neumím hrát o strop, takže jsem hrál squashově. Překvapoval jsem údery do protipohybu a těžil ze svého dobrého pohybu," uvedl Koukal.

U ricochetu ale nezůstane. Už příští týden jede na turnaj PSA do Francie, koncem měsíce se ožení a pak bude hrát v Malajsii.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud