27. dubna 2010 • 13:32

Kličko má stranu Úder. Ukrajina do EU, hlásá

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boxerský šampion Vitalij Kličko koketuje s politikou už docela dlouho, ale teď se do toho teprve pořádně obul. Postavil se totiž do čela nové strany Úder, se kterou chce sjednotit "všechny mladé, aktivní a úspěšné lidi" a dovést Ukrajinu do Evropské unie.



"Jsem připraven prorazit zeď, která dnes dělí společnost a ty, kdo mají v rukou moc," cituje prohlášení ukrajinského boxera server Aktuálně.cz. "Chceme sjednotit mladé, aktivní a úspěšné lidi, aby napříště řídili tuto zemi," dodává.

Starší ze slavné bratrské boxerské dvojice už má v politice docela dost zkušeností. V roce 2004 podpořil tzv. oranžovou revoluci ještě jen v ringu, o dva roky později už skončil druhý ve volbách kyjevského starosty, do městské rady byl opět zvolen i o dva roky později.


Teď se boxerský šampion s doktorským titulem z tělovýchovy na Kyjevské univerzitě chce pokusit prorazit na celostátní úrovni. "Všimněte si názvu naší formace," prohlásil Vitalij Kličko podle Aktuálně.cz na sobotním kongresu Úderu delegáty sjezdu.

"Myslíme tím alianci lidí, kteří touží po skutečné demokracii, ne po její imitaci, jako je tomu v případě Ukrajiny."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud