12. května 2011 • 07:51

Skandál ve florbale: Šéf klubu znásilňoval hráče

Autor: Pavel Krejča
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český sport špiní nechutný skandál. Šéf extraligového florbalového klubu, jehož juniorské týmy patřily k nejlepším v republice, je ve vazbě kvůli obvinění z pedofilie. Podle policie je dotyčným pětatřicetiletý muž z Prahy. Za znásilňování mladistvých svěřenců, nejmladšímu údajně bylo 14 let, mu hrozí až dvanáct let vězení!



Foto 

Podle zdroje Blesku muž pozval několik svých nezletilých hráčů na párty. Následně je opíjel a poté prý sexuálně obtěžoval a zneužíval. Blesk zná jméno údajného pachatele, ale kvůli »náhubkovému zákonu« ho nesmí zveřejnit.

Dotyčné osobě se nedá dovolat, její mobil je totiž nedostupný (to napovídá tomu, že by mohl být ve vazbě).

„Stanovisko k této záležitosti uvedeme na konci týdne. Počkáme, jak se situace vyvine. Nemáme přesné informace a ani nemůžeme potvrdit, jestli je dotyčný muž ve vazbě,“ řekl Blesku sekretář klubu, kterému údajný pachatel šéfuje.

Právě tento oddíl patřil dlouhé roky ke špičce mládežnického florbalu v Česku a kladl důraz na sportovní výchovu dívek a chlapců.

„Mohu potvrdit, že policie na konci dubna obvinila pětatřicetiletého muže z Prahy. Jednání se dopouštěl od července loňského roku. Nyní je ve vazbě. S ohledem na věk poškozených zatím nebudeme poskytovat žádné podrobné informace,“ řekla mluvčí Andera Zoulová.

Za znásilnění nezletilé osoby hrozí až deset let vězení. V případě znásilnění dítěte mladšího patnácti let může obviněný dostat trest ještě o dva roky vyšší.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud