7. listopadu 2015 • 21:42

Florbalisté prohráli na EFT i s Finskem a jsou bez bodu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští florbalisté ani ve druhém utkání na domácím turnaji Euro Floorball Tour v Brně nebodovali a po porážce se Švédskem (1:9) podlehli i Finsku 3:6. V neděli svěřenci trenéra Radima Cepka budou hrát o první bodový zisk a únik z posledního místa od 16:00 proti Švýcarsku.



Gólman Kafka v úvody pochytal šance Salina a Moilanena, ale v deváté minutě už Salin otevřel skóre. Potom trefil Kukkola tyč a náskok úřadujících vicemistrů světa zvýšil Manninen. V 18. minutě snížil z trestného střílení Tokoš.

Finové měli i nadále více šancí, ale přesto mohl vyrovnat v úvodu druhé části Tokoš. Náskok hostů pak ale navýšili Töllikkö s Pfitznerem a v závěru druhého dějství upravil už na 5:1 ve vlastním oslabení Moilanen.

Ve 45. minutě se dočkali znovu gólu i Češi, když Curney zužitkoval přesilovou hru. V početní výhodě se trefil také na druhé straně Väänänen a porážku ve vlastním oslabení v 56. minutě zmírnil Podhráský.

"Měli jsme trošku smůlu. Jedna zakrytá střela, odražený balón, takové smolné góly. Kdybychom dali ty branky dříve, tak bychom se asi chytli a oni by si třeba tolik nevěřili," řekl brankář Tomáš Kafka oficiálním stránkám Českého florbalu.

ČR - Finsko 3:6 (1:2, 0:3, 2:1)

Branky a nahrávky: 18. Tokoš z trestného střílení, 45. Curney (Sladký), 56. Podhrádský (Jendrišák) - 9. Salin (Töllikkö), 15. Manninen (Junkkarinen), 24. Töllikkö (Mika Kohonen), 26. Pfitzner (Hakonen), 39. Moilanen (Kukkola), 52. Väänänen (Salin). Rozhodčí: Baumgartner, Kläsi (oba Švýc.). Vyloučení: 4:2. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 2305.

Švýcarsko - Švédsko 5:12 (2:3, 1:3, 2:6).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud