31. března 2017 • 15:00

Obrat i hledání zamčených spoluhráček. Florbalistky chtějí další zázrak

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednou už se florbalistky FBC Ostrava v letošním play off vydrápat z hrobu dokázaly. Ve čtvrtfinále s Bohemians Praha prohrávaly už 0:3 na zápasy s tím, že v těchto duelech inkasovaly 28 gólů! Přesto dokázaly sérii otočit. A vyrovnaly se i s poměrně kuriózní situací, kdy jim v průběhu klíčového duelu zůstaly dvě hráčky zamčené v šatně. V semifinále chtějí zázrak zopakovat. Ale budou to mít ještě těžší. Hrají s Vítkovicemi, které za celou sezonu prohrály jen jednou. A v prvních zápasech také úřadující šampionky svou suverenitu potvrdily výsledky 14:6 a 11:5. „Jsme schopni s Vítkovicemi hrát, ale ten dětský florbal musíme nechat doma,“ burcuje trenér Jakub Robenek.



Ve čtvrtfinále se florbalistkám FBC ČPP Bystroň Group Ostrava povedl unikátní kousek. Otočily sérii, ve které už ztrácely 0:3 na zápasy. Navíc po nakládačkách 2:10, 7:8 a 6:10. Aby toho nebylo málo, tak v polovině rozhodujícího duelu v Praze prohrávaly 3:5 a na střídačce řešily i poměrně nečekanou situaci. Během přestávky se jim „ztratily“ dvě útočnice.

Kde mám spoluhráčky?

„Nějaký komunikační šum způsobil, že mé dvě spoluhráčky z útoku zůstaly uvězněné a zamčené v šatně,“ popisovala pro klubové stránky Romana Skácelová. „Druhá třetina začala, já se chtěla s holkama domluvit, kdo bude koho bude střídat a ony nikde. Nastala chvilková panika, ale vše jsme zvládly. Po dvou minutách jsme je našly a nakonec jsme se tomu mohly zasmát.“

Pavla Kajfoszová z FBC Ostrava (vlevo) bojuje o míček s Katarínou Klapitovou z VítkovicFoto Vladimíra Zoubková (1.SC Tempish Vítkovice)

Ostravské florbalistky po výsledcích 8:3, 7:6, 8:2 a 9:6 dokonaly obrat, jaký se v play off nevidí ani při divokých florbalových zápasech. „Celá série se všemi zvraty nás hrozně stmelila,“ pochvalovala si Skácelová. V semifinále teď ovšem hrají s obhájkyněmi titulu 1. SC Tempish Vítkovice. A městské derby má jasného favorita. Vítkovické florbalistky prohrály v sezoně z 22 zápasů jen jednou (skóre 201:40). Ve čtvrtfinále smetly podobně suverénně Jičín 4:0 (skóre 41:5).

Jednoznačné byly i úvodní semifinálové duely. Vítkovice na domácí půdě vyhrály 14:6 a 11:5. „Dobře jsme věděly, že Vítkovice budou oproti Bohemians ještě daleko silnějším soupeřem,“ hodnotila start série Veronika Tomšová, brankářka FBC. „Bohužel jsme se nejspíš smířily s postupem do semifinále a myslely si, že tuhle sérii už nějak doplácáme. Takhle se semifinále nehraje.“

Zapomeňte na dětský florbal!

Podobný názor měl i trenér poražených Jakub Robenek. „Slušná ostuda,“ komentoval nekompromisně. „Doufám, že si holky konečně uvědomily, že to, co stačí v juniorkách, proti slabším týmům nebo na nějaké béčko, tady nemá nárok. Jsme schopni s Vítkovicemi hrát, ale ten dětský florbal musíme nechat doma. A slova jako „nejde“ nebo „nemůžeme“ pro nás teď prostě neexistují.“

Odvety se hrají v sobotu (19 hodin) a v neděli (16). Florbalistky FBC se na domácí půdě pokusí odvrátit vyřazení. A tentokrát si chtějí ohlídat i to, aby jim v šatně nezůstal náhodou někdo zamčený.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud