24. listopadu 2008 • 17:32

Na lavičku Tatranu usedne Ďarmek

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Florbalisté mistrovského Tatranu Střešovice mění v polovině základní části extraligy trenéra. Místo Karla Vancla se vrací s platností od 1. prosince na lavičku nejúspěšnějšího českého klubu Petr Ďarmek.



Ďarmek u týmu skončil po minulé sezoně po zisku titulu a vedl jen béčko Tatranu. Vancl koučoval Střešovice naposledy v neděli v Havířově, kde Tatran vyhrál 9:4 a vrátil se do čela tabulky o skóre před SSK Future.

"Rozhodnutí padlo po konstruktivní vzájemné dohodě. Přestože vedení Tatranu bylo celkově spokojeno s prací a výsledky Karla Vancla, progresivně však začala váznout komunikace mezi ním a hráči.

Obě strany si tento dlouhodobě neudržitelný stav uvědomovaly a chtěly tak předejít zhoršení herního projevu a výsledků," informoval klub ČTK v tiskové zprávě podepsané prezidentem Martinem Vaculíkem a sportovním ředitelem Petrem Harapátem. V současné době se jedná o podobě dalšího Vanclova působení v klubu.

Další zápas čeká vítěze dvanácti z patnácti ročníků domácí soutěže až po mistrovství světa v Ostravě a Praze 21. prosince v Třinci. Ďarmek dovedl Tatran jako hlavní trenér k titulům loni i letos, předchozích deset získal jako hráč. V lednu postoupil se Střešovicemi do semifinále Evropského poháru. V červnu získal ocenění pro českého florbalového trenéra sezony.

"S Petrem Ďarmekem dokázalo vedení přehodnotit jeho preference a najít model spolupráce do konce této sezony. Po ukončení angažmá neztratil kontinuitu s týmem, působil nadále v pozici konzultanta, velmi dobře zná jednotlivé hráče a je v této fázi nejoptimálnějším řešením," vysvětlilo vedení klubu návrat úspěšného kouče po půlroční pauze.

Klub rozšířil i realizační tým o další asistenty. Především fyzickou část přípravy bude mít na starosti další bývalý hráč Střešovic Miroslav Hanzlík, o technicko-taktické záležitosti se bude starat další bývalý úspěšný florbalista Luděk Beneš. Dosavadní Vanclův asistent Petr Horák se posune do funkce poradce a vedoucího družstva.

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud