15. prosince 2008 • 16:13

Diváci na finále atakovali švédský rekord

Autor: jrš
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsou zvyklí rozehrát zápas před stovkami diváků. Někdy ani to ne. Najednou osvětleným kouřem vstoupí do haly, kde na ně čekají plné tribuny.



„To je něco neuvěřitelného,“ přiznává útočník Martin Richter. Na finále do pražské O2 areny dorazilo 14 208 diváků, boj českého týmu o třetí místo sledoval počet o pouhou tisícovku nižší.

„Zpočátku to byl krásný nezvyk, ale pak jsem nervozitu vůbec necítil. Hlavně kvůli lidem jsme škrábali zbytky sil z fyzického fondu,“ potvrdil Richter. „Hodně nám pomohli v Ostravě v zápase proti Švédům.“


„Lidi z O2 Areny tvrdili, že takovou atmosféru tu mockrát nezažili,“ říkal Filip Šuman, prezident České florbalové unie. „Celkový rozpočet činil třicet milionů. Už teď je jisté, že se neprodělalo.“
Nedělní návštěva se zapsala také do historie. Víc diváků přišlo na mistrovství světa ve Švédsku v roce 1996, kam tehdy do haly Globen zavítalo 15 106 diváků.

„Bylo to fakt skvělé. Fanoušci hodně pomáhali svému týmu a hru dělali emotivnější. Ani po organizační stránce si nemůžu stěžovat,“ tvrdil švýcarský útočník Christoph Hofbauer, který dvěma góly srazil Čechy v bitvě o třetí místo.

„Sedl jsem si do sektoru, který pořád rozjížděl mexické vlny. Přišlo mi neuvěřitelné, že dorazilo tolik lidí,“ prohlásil obránce Pavel Brus. „Za celý zápas jsem si pak stačil dát šest piv.“

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud