19. května 2014 • 19:47

Házenkářky Mostu porazily Slavii a snížily stav finále na 1:2

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Házenkářky Mostu porazily ve třetím finále play off interligy Slavii 25:20 a snížily stav série hrané na tři vítězné duely na 1:2. Čtvrtý zápas, v němž budou mít Pražanky druhou šanci na ukončení čtyřletého čekání na titul, se hraje na severu Čech v úterý.



Mostecké obhájkyně titulu nechtěly připustit rychlý konec finálové série a od začátku si počínaly lépe než v předešlých dvou venkovních zápasech v Edenu. Potvrdily, že před bouřlivým domácím publikem jsou jen těžko k poražení, a hostující tým od úvodu jen dotahoval; do vedení se za celý zápas ani jednou nedostal.

Po dvou úspěšných sedmičkách za sebou v podání Beňuškové Most brzy odskočil na rozdíl pěti branek. Slávistkám pak trochu pomohl oddechový čas, po němž se přiblížily na jeden gól.

Jenže domácí celek v závěru poločasu znovu vystupňoval tempo, především zpevnil obranu a díky čtyřem trefám po sobě šel o přestávce do šatny s pohodlným náskokem 14:9.

Pražanky se po pauze snažily vrátit zpět do utkání, ale víc než na tři branky se nedotáhly. Zbrzdilo je několik vyloučení a Most už v klidu dokráčel k prvnímu vítězství ve finálové sérii.

Finále českého play off interligy házenkářek - 3. zápas:
Baník Most - Slavia Praha 25:20 (14:9), stav série: 1:2.

 

Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud