Marek Stodůlka
3. srpna 2019 • 12:28

Budoucnost v UFC je na vážkách! Pudilová vyzve sestru šampionky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápas snů, tak na papíře vypadá bitva Pudilová vs. Ševčenková. Jediná česká zástupkyně v nejslavnější MMA lize světa se sice v rámci turnaje UFC on ESPN 5 (vysílá Nova Sport 2 od 19.00) nepostaví šampionce muší váhy, ale její sestře Antonině, i tak bude bojovat o všechno. Lucie Pudilová dvakrát za sebou prohrála, v případě dalšího neúspěchu by mohlo jít o poslední duel příbramské bojovnice pod vlajkou UFC.



Sobotní turnaj v americkém Newarku nabídne divákům střet dvou postojářek, které se nebojí krvavých bitev s tvrdými přestřelkami. Česká zápasnice se netají tím, že preferuje, když se souboj odehrává v postoji. Proto jí určitě bude vyhovovat zápasnický styl příští sokyně. Antonina Ševčenková totiž v kleci využívá zejména thajského boxu a kickboxu.

„Pro mě je nejlepší, když to ze začátku zblázním. Já tam nastoupím, a když tam bude všechno lítat, srovnám se s tím líp než soupeřka,“ nastínila Lucie Pudilová taktiku na tiskové konferenci v průběhu turnaje Oktagon 13 na Štvanici.

Oproti české bojovnici má však reprezentantka Kyrgyzstánu jednu obrovskou výhodu. Nemohla by si přát lepší sparing partnerku. Její sestra Valentina kraluje v UFC muší divizi a toto sourozenecké duo se společně připravuje na každý duel již několik let.

Že se jedná o opravdu zvučné příjmení, ví i Pudilová. „Když jsme slyšeli to jméno, tak jsme nabídku zvažovali. Po zhlédnutí jejich duelů jsme ji ale přijali bez váhání,“ komentovala.

Neúspěch se neodpouští a tři prohry v řadě často znamenají v nejprestižnější organizaci na světě konec. Rodačka z Příbrami ale bude zápasit o budoucnost celého českého MMA, ne jen o tu svou.

Opět by se totiž mohlo stát, že by domácí scéna neměla v UFC jediného bojovníka. Naposledy tomu tak bylo v lednu roku 2017, kdy Viktor Pešta nedostal novou smlouvu po prohře s Alexejem Olejnikem.

Lucie Pudilová zvládla váhu před další bitvou v UFC na jedničku
Lucie Pudilová zvládla váhu před další bitvou v UFC na jedničku

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud