Marek Stodůlka
21. dubna 2020 • 22:49

Procházkova premiéra v UFC! Čech se má střetnout s šestkou divize

Autor: Marek Stodůlka, ON
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vstup mezi velká jména je na spadnutí. Český MMA zápasník Jiří Procházka se konečně dozvěděl, kdo nejspíš bude jeho prvním soupeřem v UFC. Pokud se kvůli koronavirové krizi nic nepokazí, měl by se bojovník z Hostěradic utkat v srpnu na galavečeru v irském Dublinu s Volkanem Oezdemirem. Švýcar má za sebou v nejprestižnější lize doposud osm zápasů a nachází se v žebříčku na šestém místě polotěžké divize. „Je to dobrý protivník, zkušený v UFC, dost vydrží a je pohyblivej,“ hodnotí rivala Procházka.



Žádný zápas na rozehřátí, Jiří Procházka s největší pravděpodobností vlétne do UFC rovnou mezi elitu. Český šampion polotěžké váhy organizace Rizin podepsal s nejslavnější asociací planety smlouvu v lednu letošního roku. Od té doby se pouze čekalo na oznámení premiérového duelu, ten by se měl odehrát v srpnu v hlavním městě Irska. Soupeřem sedmadvacetiletého Čecha bude patrně Volkan Oezdemir. Švýcar s bilancí sedmnácti výher a čtyř porážek, který v UFC válčí od roku 2017.

„Je to dobrý protivník, zkušený v UFC, dost vydrží a je pohyblivej, takže pro mě super výzva a těším se na boj,“ hodnotí soupeře Procházka. Že se jedná o opravdu kvalitního bojovníka, ukazuje i postavení rodáka z Freiburgu v žebříčku polotěžké váhy. Nachází se na šestém místě. Oezdemir sice v UFC již třikrát padl, jeho přemožiteli však byli Daniel Cormier, Dominick Reyes a Anthony Smith, čili bývalý šampion a dva velcí aspiranti na titul.

Pro třicetiletého Švýcara je tak souboj s Procházkou specifický, zápasil s nejznámějšími bijci, teď jej čeká nováček s obrovským potenciálem. „Ten zápas se mi líbí. Jiří má problém, že je v UFC nový, byl sice šampionem v Japonsku, ale i tak si myslím, že je pro UFC těžké sehnat mu soupeře. Ale to mají i pro mě, takže do sebe vše skvěle zapadá,“ chválí Oezdemir nadcházející střet v rozhovoru pro web MMAJunkie.com.

Místem konání by dle všeho měl být Dublin. V době, kdy celý svět zmítá koronavirová krize, ale není nic jisté. Další možnosti, je samozřejmě plánovaný bojový ostrov, který by si soupeř Procházky moc přál. Ani český válečník si netroufá tipnout, zda zápas opravdu proběhne na domluveném místě. „Jsem zvědav, jestli se Dublin uskuteční, jelikož světová situace je trochu vyhrocená,“ říká nejúspěšnější domácí zápasník. Jako vždy však nemá pochyb o tom, jak dobrý výkon předvede. „Koronavirus mou přípravu nijak neovlivní. Ba naopak! Cítím posun, těším se ten výkon. BJP! Vítězství!“

Volkan Oezdemir bude příštím soupeřem Jiřího Procházky
Volkan Oezdemir bude příštím soupeřem Jiřího Procházky

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud