Marek Stodůlka
26. září 2020 • 14:55

První Slovák v UFC měl problém s váhou. Čeká se na jméno nového krále

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

UFC 253 v Abú Zabí nabídne dva titulové zápasy. Dlouho očekávaný souboj neporažených středních vah Israel Adesanya vs. Paul Costa nebo duel o uvolněný pás polotěžké divize, který obstarají Dominick Reyes a Jan Blachowicz. Galavečer bude významný zejména pro Slovensko. Do věhlasné klece totiž vysílá jako svého prvního zástupce Ľudovíta Kleina.



Dlouho se o přijetí mluvilo, teď dostal konečně šanci. Ľudovít Klein se dnes v noci stane prvním slovenským bojovníkem, který se představí v nejslavnější kleci planety. „Je to brutální, historický moment! Když jsem ho poznal jako kluka, viděl jsem, že má obrovský talent a existuje možnost, že nastolí nové pořádky v UFC,“ pronesl po podpisu smlouvy Kleinův trenér Attila Végh.

Pětadvacetiletý zápasník může zazářit na ostře sledované akci, dobrý první dojem ale neudělal. Převážil totiž o necelá dvě kila. Jeho soupeř Shane Young i tak se zápasem souhlasil.

Hlavní souboj večera proti sobě postaví Israela Adesanyu s Paulem Costou. Dva bijce, kteří spolu příliš nevychází, nebo to tak alespoň posledních pár měsíců vypadalo, protože se neustále popichovali na so ciálních sítích.

Paulo Costa (v černých trenýrkách) porazil Yoela Romera na body
Paulo Costa (v černých trenýrkách) porazil Yoela Romera na body

Když se potkali na letišti, žádná nevraživost mezi nimi sice nevládla, vzájemný střet ale pořádnou show slibuje. Šampion z Nigérie drží neuvěřitelnou bilanci devatenácti výher bez porážky, Brazilcovy statistiky jsou taktéž bezchybné. Třináct duelů, třináct vítězství.

Zásadní okamžik přijde také pro polotěžkou divizi. Dlouhodobý šampion Jon Jones přestupuje do těžké váhy a uvolňuje trůn. O ten se poperou Američan Dominick Reyes s polským bijcem Janem Blachowiczem.

„Bude to super zápas, mají zajímavé styly. O něco víc se mi líbí Reyes, ale nechť zvítězí lepší, favorita nemám,“ říká Jiří Procházka, který se momentálně nachází v žebříčku divize na šesté pozici. Český zápasník má s bojovým ostrovem své zkušenosti, v červenci tam při debutu v UFC porazil Volkana Oezdemira.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud