Marek Stodůlka
30. října 2021 • 20:50

Šílený výkon rozhodčího v UFC. Uprostřed turnaje přišel o práci!

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Turnaj UFC 267 v Abú Zabí byl v plném proudu. V pátém zápase večera do klece nastupovali Elizeu Zaleski dos Santos a Benoit St. Denis, neslavným hrdinou se ale stal třetí muž v oktagonu. Rozhodčí Vjačeslav Kiselev totiž nechal St. Denise schytat desítky zbytečných úderů, když Francouz sotva stál na nohou a nedokázal ani držet ruce u hlavy, aby se bránil. „Nejhorší výkon rozhodčího v historii UFC,“ shodli se bývalý šampion Daniel Cormier a legendární sudí John McCarthy. Organizace pak Kiseleva stáhla z dalších duelů. 



Benoit St. Denis ukázal, že je obrovský tvrďák. Bohužel pro něj mu to bylo spíš na škodu. Během předzápasů galavečera UFC 267 prohrál na body s Elizeuem Zaleskim dos Santosem, souboj ale v žádném případě neměl trvat plných patnáct minut. 

Zejména ve druhém kole totiž Francouz pustil autopilota. Zůstal stát na nohou, vnímat a inteligentně se bránit ale bylo nad jeho síly. Během druhé pětiminutovky schytal 94 signifikatních úderů. Ruce mu padaly, sám se potácel, na jeho hlavu dopadlo mnoho zbytečných úderů, které mu mohly způsobit vážné trauma. Vjačesleva Kiseleva v roli sudího ani jeho roh však nenapadlo střet ukončit. 

„Upřímně tohle byl nejhorší výkon, který jsem od rozhodčího v UFC kdy viděl,“ napsal na Twitter bývalý dvojnásobný šampion UFC Daniel Cormier. „Doufám, že Benoit je na cestě do nemocnice!“

Ve stejném duchu se vyjádřil i legendární rozhodčí John McCarthy, který rozhodoval turnaje nejslavnější organizace už před pětadvaceti lety.

„O, můj bože! Právě jsem viděl nejhůř zvládnutou práci rozhodčího v historii UFC!“ napsal do příspěvku Big John. „Prosím, nenechte ho rozhodovat žádný další zápas…NIKDY!“

Aby toho nebylo málo, Kiselev pochybil ještě v dalších věcech. Během třetího kola Zaleski dos Santos píchnul St. Denise do oka. „Nevidím na jedno oko,“ říkal bojovník. Sudí však nepovolal do klece doktora, aby zranění prohlédl, místo toho nechal bijce pokračovat. Bez upozornění pak Brazilci odebral bod, když neúmyslně trefil rivala kolenem pod pás.

Kiselev byl jmenován do pozice rozhodčího i na úvodní střet hlavní karty mezi Magomedem Ankalajevem a Volkanem Oezdemirem. Téměř ihned po inkriminovaném střetu na předkartě však komentátor Jon Anik prohlásil, že už do klece během turnaje nenastoupí.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální události
Články odjinud