Patrik Czepiec
10. srpna 2022 • 16:10

Blachowicz chce Procházku: Nedrží slovo! Nic jsem ti neslíbil, hájí se Čech

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouho se spekuluje o jejich vzájemné přestřelce v oktagonu, ale ta na sociálních sítích už dávno vře. Polský zápasník UFC Jan Blachowicz v úterý na Twitteru znovu požádal prezidenta organizace Danu Whitea o titulový duel se současným šampionem Jiřím Procházkou. „Už žádné s**čky, politické hry nebo nesmysly. Dejte mi ho a uvidíte největší evropský zápas v historii MMA. Na rozdíl od něj držím slovo,“ rýpnul si nenápadně devětatřicetiletý veterán.



Odpověď o deset let mladšího českého samuraje na sebe nenechala dlouho čekat. Ve středu odpoledne se rodák z Hostěradic vyjádřil na adresu někdejšího titulového držitele, který nyní stojí o další šanci získat pás pro krále polotěžké divize. „Nikdy jsem ti náš zápas neslíbil, Jane. Pouze jsem tvrdil, že jsi výzva, kterou chci jednou pokořit,“ napsal Procházka.

Český bojovník s přezdívkou BJP zároveň dodal, že stále čeká na odpověď Brazilce Glovera Teixeiry, kterého žádal o titulovou odvetu. Touží totiž ukázat lepší představení než při jejich prvním vzájemném měření.

„Bylo na výběr více lidí. Uvažoval jsem nad Blachowiczem, s tím jsem to chtěl především, ale nakonec mi z toho vyšel nejlíp Glover,“ prozradil Procházka v polovině července v redakci Sportu.

Současný šampion polotěžké váhy chce zůstat aktivní. Proto se ve středu Teixeiry veřejně tázal, jak se k brzké odvetě staví. „Jestli nemáš zájem, dej mi vědět. Chci do konce roku zápasit a je mi jedno, s kým to bude,“ dodal Procházka přes Twitter.

Někdejší šampion Jan Blachowicz
Někdejší šampion Jan Blachowicz

Jeho bitva s Blachowiczem tak teoreticky stále může proběhnout ještě letos. Elitní polský borec se o svěřence trenérů Martina Karaivanova a Jaroslava Hovězáka hlásí dlouhodobě. Neskrývá ambici zorganizovat gigantický souboj na evropské půdě, ideálně pak v Polsku.

Když Procházka ve svém druhém zápase UFC efektním loktem udolal Dominicka Reyese, vyzýval ho Blachowicz přes sociální sítě k souboji v rodném Cieszyně, slezském městě ležícím na samotné hranici s Českem.

Na Procházku se od jeho velkolepého úspěchu stojí dlouhá řada. Vyzvat ho chce nejen Blachowicz, ale také Rakušan Aleksandar Rakić, který cítí křivdu poté, co ho Čech nepřímo okradl o titulovou šanci.

Po nedělním skalpu Thiaga Santose se o Procházku zajímal i Jamahal Hill, nově šestka žebříčku, táhnoucí sérii tří vítězství. Ještě lepší výsledky prokazuje Magomed Ankalajev, který se pyšní bilancí sedmnácti výher a jediné porážky.

Procházka vs. Teixeira: Neskutečný obrat a uškrcení brazilské legendy!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud