10. února 2011 • 12:52

Ferrari čelí žalobě kvůli monopostu ze strany Fordu

Autor: čtk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Automobilka Ferrari čelí žalobě ze strany amerického konkurenta Fordu kvůli pojmenování monopostu pro novou sezonu formule jedna. Červený vůz italské stáje nese označení F150, což se podle Fordu může zaměnit s jeho malým nákladním vozem F-150.



Tento automobil Ford vyrábí už od roku 1975 a patří k nejpopulárnějším na americkém trhu. Vedení Ferrari v reakci na žalobu oznámilo, že místo ztráceného názvu nového monopostu bude používat celé pojmenování, které zní Ferrari F150th Italia.

"Ferrari zneužilo ochrannou známku F-150 při pojmenování svého nového závodního auta 'F150', aby vydělalo na dobré pověsti, kterou Ford této ochranné známce vytvořil," stojí v žalobě Fordu podané u soudu v Detroitu.

Americká automobilka požaduje zákaz používání tohoto označení pro formuli Ferrari a blíže nespecifikovanou finanční kompenzaci. Její součástí by mělo být i odškodnění ve výši 100.000 dolarů za vytvoření webových stránek www.ferrarif150.com, které propagují monopost italské automobilky.

Ferrari na nich tvrdí, že jméno F150 dostala formule díky tomu, že na letošek připadá 150. výročí sjednocení Itálie. "Žalobu Fordu lze jen těžko pochopit," uvedla italská automobilka.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud