11. dubna 2013 • 13:54

Vettel akce z Malajsie nelituje, Webber si prý vyhrát nezasloužil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vztah mezi piloty Red Bullu Sebastianem Vettelem a Markem Webberem je téměř tři týdny po událostech ve Velké ceně Malajsie nadále chladný. Trojnásobný mistr světa Vettel jej před víkendovým závodem v Číně označil za "profesionální, ale bez vzájemné důvěry". Nezvykle otevřeně také novinářům na tiskové konferenci Red Bullu řekl, že v minulosti necítil od Webbera podporu, proto si jeho australský kolega nezasloužil v Malajsii vyhrát.



Vettel v Sepangu vedoucího Webbera předjel po agresivním manévru, ačkoliv pokyn týmu zněl zachovat stávající pořadí. Německý pilot se pak kvůli nerespektování týmové strategie dostal pod palbu kritiky, týmu se omluvil a napjatou situaci později při pohovoru uzavřelo podání rukou.

V Šanghaji teď ale Vettel prohlásil, že by se v budoucnu v podobné situaci zachoval stejně. Své počínání v Sepangu nicméně vysvětlil tím, že špatně pochopil pokyny z vysílačky.

"Kdybych tomu rozuměl, přemýšlel bych o tom, že nebudu předjíždět, ale zřejmě bych zase jednal takhle, protože Mark si kvůli některým dřívějším událostem nezasloužil, abych projel cílem jako druhý a jemu přenechal vítězství," řekl Vettel.

V minulosti podle něj došlo více než jednou k situaci, kdy Webber mohl týmu pomoci, ale neudělal to. "Po pravdě řečeno jsem nikdy neměl jeho podporu," pokračoval Vettel. "Fakta jsou taková: jel jsem závod, byl jsem rychlejší a předjel ho. Nebudu se omlouvat za to, že vyhrávám závody. Za to jsem placen. Nepovažuji se za žádného zlého hocha," dodal německý šampion.

Otevřené války s Webberem se prý Vettel neobává a na trati teď bude mít možnost bez omezení dokázat, že je lepší pilot. Stáj Red Bull už v důsledku incidentu z Malajsie deklarovala, že se stanovováním týmové taktiky podle vývoje závodu už od nynějška končí.

Po vyjádřeních v Šanghaji je takřka jisté, že šestatřicetiletý Webber svoji další budoucnost s Red Bullem nespojí. Po sezoně mu skončí smlouva a jako o jeho možném nástupci se už hovoří o Kimim Räikkönenovi.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud