11. dubna 2013 • 10:10

Räikkönen vedle Vettela? Fin je na našem seznamu, zní z Red Bullu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pilot formule 1 Kimi Räikkönen plánuje zůstat v prestižním seriálu i v příští sezoně a nevyloučil, že by mohl zamířit z Lotusu do Red Bullu. Čtyřiatřicetiletý Fin má ve své stáji platnou smlouvu jen na letošní rok a tým trojnásobného mistra světa Sebastiana Vettela už o něho projevil zájem.



"Na příští sezonu ještě žádnou smlouvu nemám. Uvidí se, jestli najdu nějaký kokpit. Uvidíme, co se stane," řekl před nedělní Velkou cenou Číny v Šanghaji Räikkönen, jenž se do formule 1 vrátil vloni ze světa rallye.

Red Bull projevil o Räikkönena zájem po Grand Prix v Malajsii, kde se vyhrotil už tak napjatý vztah mezi týmovými kolegy Vettelem a Australanem Markem Webberm, kterého německý pilot v závěru navzdory týmovým příkazům předjel a připravil o výhru. "Kimi Räikkönen je na našem seznamu pro příští rok," prohlásil sportovní ředitel týmu Helmut Marko.

Budoucnost Webbera u Red Bullu je nejistá. Sedmatřicetiletému Australanovi vyprší po sezoně roční smlouva a její obnovení je po konfliktu v Sepangu nepravděpodobné. Räikkönen navíc na rozdíl od něho vychází s Vettelem velmi dobře.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud