27. dubna 2013 • 10:58

Toto Wolff chystá nastolení nových pořádků u Mercedesu

Autor: marcel gause
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sportovní ředitel Mercedesu, Rakušan Toto Wolff, si nebere servítky a členům týmu Mercedes poslal jasný vzkaz: Kdo to nepochopí, odejde!



Na počátku roku nově jmenovaný sportovní ředitel Mercedesu Toto Wolff chce ze své pozice nastolit odlišný styl řízení, než jaký prosazoval jeho předchůdce Norbert Haug. V týmu postrádá entuziasmus a elán. Konkrétně o základně v Brackley, kde vznikají monoposty Mercedesu pro formuli 1, říká: 

„Je to dobrá parta lidí, která ale v minulých letech někde ztratila svou identitu. Mou snahou je znovu ji objevit. Ti, kteří v tom spatří svou šanci, zůstanou. Ti, kteří to nepochopí, budou muset odejít!“ 

Rodák z Vídně ctí u britských zaměstnanců týmu jejich mentalitu a odlišný přístup k pracovním postupům i sebevědomí, pramenící z podstaty Anglie jako kolébky motoristického sportu. Současně ale vnímá, že od nástupu do funkce narážejí jeho požadavky na nezbytné změny na odpor, jakoby se odrážely od gumové stěny. 

To přimělo Wolffa k vyhlášení personálních změn. Sází přitom na otevřenost v komunikaci se svými podřízenými, jak uvedl v interview pro ´Stuttgarter Zeitung´: „Nechci všechny Angličany házet do jednoho pytle. Špatně bych ale reprezentoval mou pozici v týmu, kdybych otevřeně nevyjadřoval názory, a nepokoušel se realizovat ty představy, o nichž jsem přesvědčen, že jsou správné.“

„Tady jde o úspěch týmu. To platí pro účast v DTM stejně jako ve formuli 1. Proto musím i s určitou dávkou nátlaku a varování vyzývat zaměstnance k tomu, aby své snažení nastavili na touhu po vítězství,“ zdůraznil Toto Wolff. 

Sezóna DTM 2013 s účastí týmu Mercedes začíná o tomto víkendu na Hockenheimringu. Jak se Wolffovy snahy v tomto prestižním seriálu projeví, bude tedy zřejmé již brzy. Ve formuli 1 je zlepšení práce viditelné od úvodního závodu v australském Melbourne. Mercedes se zařadil mezi čtveřici nejlepších týmů. Lewis Hamilton se s 50 body usadil na třetí pozici průběžného pořadí jednotlivců a tým má na kontě dvě pole position a dvě pódiová umístění.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud