23. listopadu 2014 • 17:33

Hamiltona líbala přítelkyně přes helmu. V rádiu mu přál princ

Autor: pta, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

První v cíli, nejlepší v sezoně. Lewis Hamilton završil svoji sezonu ve formuli 1 stylově. Po Velké ceně v Abú Zabí se jezdec stáje Mercedes stal po šesti letech opět mistrem světa. A první gratulaci dostal od skutečně exkluzivní osobnosti. „Jsi skutečná legenda. Dobrá práce, kámo,“ vzkázal mu přes týmové rádio princ Harry.



Hned poté, co Hamilton zastavil svůj vůz, drala se k němu jeho přítelkyně Nicole Scherzingerová . Popová zpěvačka známá ze skupiny The Pussycat Dolls, líbala svého milého přes helmu, než si jí stačil svléci a dal průchod emocím před zástupy svých fanoušků.

Konečné pořadí sezony ve formuli 1
1. Hamilton 384 b., 2. Rosberg (Něm./Mercedes) 317, 3. Ricciardo 238, 4. Bottas 186, 5. Vettel 167, 6. Alonso 161, 7. Massa 134, 8. Button 126, 9. Hülkenberg 96, 10. Pérez 59.

"Nemám slov. A je to úplně jiné. Je to mnohem silnější pocit než poprvé," rozplýval se Hamilton chvíli poté, co si se slzami v očích vyslechl hymnu. "Nejkrásnější den v mém životě," řekl jezdec, který po čtyřech ročnících vystřídal na trůnu Němce Sebastiana Vettela .

Hamilton měl před dvojnásobně bodovaným finále sezony náskok 17 bodů a titul by mu zajistilo i druhé místo. Rosberg triumfem v sobotní kvalifikaci situaci zdramatizoval, i tak ale musel doufat, že v případě jeho vítězství některý ze soupeřů dokáže Hamiltona předjet. Jeho šance se ale začaly od prvních okamžiků rozplývat.

Nicole Scherzingerová políbila přítele Lewise Hamiltona rovnou přes helmu
Nicole Scherzingerová políbila přítele Lewise Hamiltona rovnou přes helmu

Hamilton už do první zatáčky přijel jako první a ani v dalším průběhu nic nenasvědčovalo tomu, že by po porážce v kvalifikaci měl svázané ruce nervozitou, jak si Rosberg přál. Ještě před polovinou závodu pak navíc monopost německého pilota začal ztrácet výkon.

"Byl to dobrý start, možná nejlepší, jaký se mi kdy povedl. Měl jsem do závodu připraveno několik strategických variant, pro případ vedení jsem musel prostě jet. Kvalifikace nebyla ideální, ale v závodě mi to sedlo," konstatoval Hamilton.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud