26. října 2015 • 10:45

Parťáci? Naštvaný Rosberg mrštil po Hamiltonovi kšiltovku

Autor: iSport.cz, ivp, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Týmový úspěch? Na to se ve formuli 1 zase tolik nehraje. Názorně to po nedělní Velké ceně USA předvedli Lewis Hamilton a jeho parťák z Marcedesu Nico Rosberg. Zatímco Brit slavil třetí titul mistra světa v kariéře, německý pilot se utápěl ve smutku a vzteku. Kšiltovka, kterou mrštil po svém úspěšnějším kolegovi v zákulisí, je toho jasným důkazem.



Není divu. Třicetiletý jezdec přišel sedm kol před koncem po vlastní chybě o vítězství v závodě, čímž umožnil Hamitlonovi vyhrát a tři závody před koncem si zajistit dostatečný počet bodů k celkovému vítězství. Hlavní problém však mezi oběma jezdci vznikl už na začátku závodu.

Hamilton v první zatáčce po startu v Austinu zaútočil z vnitřní dráhy a vytlačil Rosberga, jenž startoval z pole position, z trati. Německý pilot po závodu označil manévr týmového kolegy, který se tím dostal do vedení, za "extrémně agresivní".

"Tím, že to mě najel, zašel příliš daleko," řekl Rosberg, jenž si s Hamiltonem po závodu nepodal ruku a do oslav na pódiu se nezapojil.

Elton John zpovídá šampiona F1 Luise Hamiltona
Elton John zpovídá šampiona F1 Luise Hamiltona

Britský šampion však čas neztrácel. Na stupně vítězů vlétl jako uragán. Při britské vlajce pumpoval rukama, držel se za srdce nebo ukazoval nad sebe, kde byla jeho vlajka. Ať už se letos stane cokoliv, a že zbývají ještě tři závody do konce, tak jemu už titul nic nevezme.

„Nemůžu uvěřit, že jsi tady, chlapi, je tu Elton John,“ smál se, když za ním přišel dělat rozhovor i slavný britský zpěvák. „Cítím se skvěle, jsem rád, že jste tu tady byli se mnou. I přes ten déšť a všechno. Nemůžu najít správná slova, jak skvěle se cítím,“ mával směrem k mechanikům.

Pil z trofeje, stříkal šampus kolem sebe, zatímco jeho kolega Nico Rosberg by se vedle něj raději vypařil. „Takhle vypadá špatný poražený,“ utrousil David Coulthard, když vedle stojícího smutného Němce viděl.

"Jsem velmi zklamaný. Nevím, co se tam stalo. Opravdu neuvěřitelné. Moc mě to mrzí,“ přiznal. A když mu Hamilton v zázemí hodil sponzorskou kšiltovku mrskl mu jí vztekle zpět.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud