20. března 2016 • 08:18

Neskutečné! Alonso zdemoloval vůz, z nehody sám odešel

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velká cena Austrálie formule 1 byla v 18. kole přerušena kvůli hrozivé havárii Fernanda Alonsa. Španělský pilot McLarenu naprosto zdemoloval monopost po kolizi s vozem Haas Mexičana Estebana Guttiéreze. Dvojnásobný mistr světa jako zázrakem dokázal vrak sám opustit bez viditelných zdravotních následků, byl nicméně převezen do lékařského centra na vyšetření, ale už v průběhu závodu se pohyboval po boxech.



Alonso při pokusu o předjetí urazil pravé přední kolo, načež se ve vysoké rychlosti ve vzduchu několikrát převrátil, přeletěl bezpečnostní zónu a vůz skončil jako hromada šrotu v hrazení. Guttiérezův vůz se po kontaktu roztočil a zůstal stát v kačírku. Traťoví komisaři museli závod zastavit z bezpečnostních důvodů a kvůli silně znečištěně trati.

"Cítím se dobře. Nehoda byla kombinací několika různých faktorů. Jsem rád, že jsem v pořádku, stejně jako Guttiérez," řekl po závodě pro BBC sám jezdec, který chválil bezpečnost současných monopostů.

VIDEO: Alonso z nehody odešel po svých

"Byl to šok vidět takovou spektakulární havárii. Je ale v pořádku, všechno je ok," uvedl týmový šéf Eric Boullier.

Guttiérezův vůz se po kontaktu roztočil a zůstal stát v kačírku. Traťoví komisaři museli závod zastavit z bezpečnostních důvodů a kvůli silně znečištěné trati. Restart následoval za 20 minut z uličky v boxech za zpomalovacím vozem.

Závod nakonec ovládly oba Mercedesy, výhru bral Nico Rosberg před Lewisem Hamiltonem.

Alonso možná sám nevěřil, jaké štěstí měl
Alonso možná sám nevěřil, jaké štěstí měl

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud