Michal Štěpanovský
15. května 2016 • 20:50

Třaskavý střet! Hamilton s Rosbergem si vyříkávají bouračku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zapeklitou kauzu řešilo po Velké ceně Španělska vedení týmu formule 1 Mercedes se svými piloty Lewisem Hamiltonem a Nico Rosbergem. Ti po vzájemné kolizi oba skončili už v prvním kole a poté řešili, kdo za to vlastně může...



Start do závodu vyšel nejlépe Rosbergovi, který začínal z druhé pozice, ale výjezd ze třetí zatáčky měl lepší Hamilton , který si to namířil po vnitřním okraji dráhy. Bohužel jeho soupeř se ve stejném momentu rozhodl, že zaujme defenzivní stopu a zkřížil tak Hamiltonovi trať. Brit vyjel na trávu, na níž dostal smyk, roztočil se a smetl týmového kolegu Rosberga. Stříbrné vozy skončily nepojízdné ve štěrkové zóně.

Rosberg tak nedobrovolně přerušil sérii sedmi vyhraných závodů. Současně skončila šňůra Mercedesu deseti závodů, ve kterých nechyběli jeho jezdci na stupních vítězů.

„Mluvili jsme s oběma závodníky a každý má pro své jednání pochopitelné zdůvodnění. Vina není ani u jednoho z nich jednoznačná. Atmosféra při našem společném rozhovoru nebyla dobrá. Přišli jsme o první dvě místa na stupních vítězů a ztratili třiačtyřicet bodů do hodnocení týmů,“ prohlásil šéf stáje Mercedes F1 Toto Wolff.

A jak viděli účastníci kolizi po schůzce s vedením týmu? „Dojížděl jsem ho a on nebyl v závodní stopě. Napravo bylo víc místa, tak jsem to zkusil. Když máte o sedmnáct koní víc, jdete do toho, když vidíte mezeru,“ prohlásil Hamilton.

Rosberg si byl zjevně vědom, co se kolem něj děje: „Viděl jsem, jak se Lewis přibližuje, tak jsem tam zavřel dveře. Jako každý jiný pilot. Chci přece vyhrát. Myslel jsem, že bylo jasné, že tam není místo, tak bylo překvapivé, že se tam Lewis přesto objevil," divil se německý pilot. "Teď jsem úplně grogy. Byl to přece můj závod, moje vítězství," litoval Rosberg.

Zničený vůz Lewise Hamiltona
Zničený vůz Lewise Hamiltona

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud