5. listopadu 2009 • 14:38

FIA chce od Toyoty jasnou zprávu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mezinárodní automobilová federace FIA chce od Toyoty jednoznačnou zprávu o budoucnosti tovární stáje ve formuli 1. Japonská automobilka sice oznámila odchod ze šampionátu, neuvedla však, zda tým zruší nebo prodá někomu jinému.



"Když odcházel Bridgestone, oznámil to 18 měsíců předem a my tak měli dost času najít nového dodavatele pneumatik," citovala agentura Reuters prohlášení FIA. Zatímco automobilka Toyota odchází zejména kvůli ekonomické recesi z formule okamžitě, Bridgestone seriál opustí až po příští sezoně.

Toyota navíc nedávno podepsala novou všestrannou dohodu s FIA (tzv. Concorde Agreement), kterou se zavázala k účasti v mistrovství až do roku 2012. "Proto chceme, aby jasně dala najevo svůj postoj vůči formuli. Ten totiž výrazně ovlivní osud třinácté stáje v šampionátu," dodala federace.

FIA nedávno oznámila, že do formule 1 se v příští sezoně vrátí stáj Lotus, která nahradí tým BMW-Sauber. I ten by sice nyní mohl startovat v šampionátu dál, to ale závisí na tom, jak Toyota naloží s osudem své stáje. Podle agentury Reuters japonská automobilka tým rozpustí.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud