13. dubna 2011 • 14:22

Lukáš Pešek ve Španělsku startovat nebude

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český motocyklový jezdec Lukáš Pešek vynechá úvodní závod španělského šampionátu, který se pojede o víkendu v Jerezu. Pešek si o víkendu při testování na Lausitzringu poranil nohu a stav zraněného kotníku mu nedovolí ve Španělsku startovat.



"Zranění naštěstí není tak vážné, ale stále chodím o berlích a nohu mám nateklou. Kvůli tomu ji nedostanu do boty. S tím se opravdu nedá závodit," uvedl Pešek na svých oficiálních internetových stránkách.

Vítěz dvou Velkých cen v seriálu mistrovství světa ve třídě do 125 ccm se měl v Jerezu premiérově představit v barvách týmu IAMT Factory Racing v kategorii Moto2. Druhý díl španělského šampionátu se uskuteční od 6. do 8. května v Aragonii a Pešek by už na startu neměl chybět.

Sedmidílné španělské mistrovství je Peškovým hlavním soutěžním cílem v této sezoně, před níž přišel o místo v mistrovství světa. Naposledy startoval 5. září ve Velké ceně San Marina v Misanu, kde získal pátý bod do MS za patnácté místo. Následně jej propustil italský tým Matteoni a nového zaměstnavatele v elitním seriálu nezískal. V MS se Pešek letos může představit jen na divokou kartu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud